Üniversite Sehrinde 'Korona' Alarmi Açiklamasi Kafelerde 'Virüs' Araniyor

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde binlerce üniversite ögrencisinin yüz yüze egitime baslamasiyla birlikte yeni tip korona virüsü (Covid-19) denetimleri de siklastirildi. Salgin ekipleri, insan yogunlugunun oldugu kafe ve caddelerde HES kodu denetimi yapti.

Üniversite Sehrinde 'Korona' Alarmi Açiklamasi Kafelerde 'Virüs' Araniyor


Kirikkale Üniversitesi’nde yaklasik 1,5 yil aradan sonra yüz yüze egitim basladi.

Türkiye’nin farkli illerinden Yahsihan ilçesine gelen 35 bin ögrenci, aylardir müsterisiz kalan esnafin da yüzünü güldürdü. Kafeler ögrencilerle canlanirken, apart evlerde de doluluk orani yüzde 90’in üzerine çikti. Üniversite sehri olarak bilinen Yahsihan’da, Il Salgin Denetim Merkezi (ISDEM) ekipleri tarafindan Covid-19 denetimleri yapildi.

Pozitif vaka artisinin önüne geçmek için 24 saat esasina göre çalismalarini sürdüren ekipler, binlerce ögrencinin bulundugu sehirde teyakkuza geçti. Kafe ve restoranlarda müsterilerin HES kodu kontrolleri gerçeklestirildi.

Isletmecilerinde hijyen ve sosyal mesafe kurallarina uymalari istendi. Sokakta gezen vatandaslara da sik sik maskelerini takmalari konusunda uyarilar yapildi.

Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, ögrencilerin gelmesiyle birlikte esnaflarin mutlu oldugunu belirterek, korona virüsü ile daha etkin mücadele edebilmek için vatandaslari "asi" olmaya davet etti.

"Asi olmalarini rica ediyorum"

Türkyilmaz, "Yahsihan Yenisehir Mahallemiz eski günlerine geri döndü. Ögrenci arkadaslarimizin gelmesiyle esnaflarimizda mutlu oldu. Ben esnaf arkadaslardan sunu rica ediyorum; Hijyen kurallarina dikkat etsinler. Yurtlarda da dezenfektan çalismalarimizi da yapmistik. Kafeci arkadaslardan da maske, mesafe ve asi kurallarina uygun olarak müsteri almalarini rica ediyorum. Neden? Eger bir korona vakasi olursa, Kirikkale Üniversitesi kapanir, kapandiginda da tekrar esnaf arkadaslarimiz o degerli çocuklarimizi, o degerli müsterilerini kaybederler. Ben buradan herkese diyorum ki lütfen; maske, mesafe, hijyen ve özellikle asi olmalarini rica ediyorum" dedi.



"Kafelerin tekrar kapanmamasini diliyoruz"

Ögrencilerin gelmesinden dolayi mutlu olduklarini dile getiren Eylül Gökbayrak, "Il Salgin Denetim ekiplerimiz sag olsun kafemize gelip birçok denetim yapti. Kafelerin tekrar kapanmamasini diliyoruz. Ayni sekilde ögrenciler de geldi. Bundan da çok mutluyuz. Bütün esnaf olarak, bütün çalisanlar olarak inanilmaz mutluyuz. Insallah geri gitmezler. Il Salgin Denetim ekipleri de bu yönde çalismalarini yürütüyorlar. Insallah okullar kapanmaz bizde islerimize bakar diye ümit ediyoruz" diye konustu.



"Bilinçli olursak pandemiyi atlatiriz"

Üniversite ögrencisi Ahmet Özgür Demirbas, "Bu süreçte bizde elimizden geleni yapmaliyiz vatandas olarak. Asimizi olmayiz her zaman HES kodumuzu hazir tutmaliyiz ki böyle kontrollerde onlarda üzerine düsen görevi yapmis olsunlar. Bizde üzerimize düsen görevi yapmis olalim. Bilinçli olursak bu pandemiyi rahat bir sekilde atlatacagimizi düsünüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA