Bingöl'de PKK'li Teröristlerin Sehit Ettigi Isçiler Son Yolculuklarina Ugurlandi

Bingöl'ün Genç ilçesi Yolçati köyünde yasanan elektrik arizasinin tamirine giderken PKK'li teröristlerin bombali saldirisinda sehit olan iki isçi için tören düzenlendi.

Bingöl'de hastaneden alinan Emrullah Ansin (40) ve Ömer Faruk Kaya'nin (31) cenazeleri, Hükümet Konagi önüne getirildi.

Sehit isçilerin Türk bayragina sarili tabutlari katafalka konuldu, öz geçmisleri okundu.

Sehitlerin yakinlari tabutlara sarilarak gözyasi döktü.

Il Müftü Yardimcisi Yunus Bolluk'un kildirdigi cenaze namazinin ardindan, sehit isçilerin cenazeleri defin islemi için kentteki mezarliklara ugurlandi.

'Sehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganinin atildigi törene Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutani Arif Çetin, Vali Vekili Fatih Kaya, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Baskani Erdal Arikan, Il Emniyet Müdürü Ali Canbolat ve Genç Kaymakami Yusuf Kaptanoglu, Genç Belediye Baskani Mehmet Zeki Dirik Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Aydin Polat ve vatandaslar katildi.

Ansin’in 2’si kiz, 2’si erkek 4 çocuk babasi, Kaya'nin ise yaklasik 2 ay önce evlendigi ögrenildi.

Içisleri Bakanligi, bugün saat 11.00 siralarinda Firat Aksa Elektrik Hizmetleri A.S'ye ait aracin geçisi sirasinda, bölücü terör örgütü mensuplarinin yola tuzakladigi uzaktan kumandali el yapimi patlayicinin infilak ettirilmesi sonucu Ansin ve Kaya sehit oldugunu bildirmisti.

Kaynak: AA