Zonguldak'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandi

Zonguldak'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandi.

Valilik binasi önünde düzenlenen törende Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Zonguldak Muhtarlar Dernegi Baskan Vekili Dursun Kilav, yaptigi konusmada, muhtarin kelime anlami itibariyla Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleriyle ortaya çikmis bir kavram oldugunu belirterek, "Baska deyisle söz sahibi, seçilmis, eren, ihtiyar anlamlari da tasimaktadir. Muhtarlik müessesi, 1829'dan günümüze 191 yillik tarihe sahiptir." dedi.

- Eregli

Eregli Muhtarlar Dernegi Baskani Sükrü Kiliç ve beraberindekiler, Devrim Bulvari'ndaki törende Atatürk Aniti'na çelenk sundu. Tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla devam etti.

Kiliç, demokrasinin temel tasi muhtarlarin, vatandaslarin talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda kamu yönetimi ve yerel yönetimlerle is birligi içinde hareket eden önemli hizmet odagi oldugunu söyledi.

Törene, Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, siyasi ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Kaynak: AA