TBMM'de 6 Partiden 'Güçlendirilmis Parlamenter Sistem' Toplantisi

CHP, IYI Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yetkilileri, "parlamenter sistemin temel ilkeleri"ni ele almak üzere TBMM'de bir araya geldi.

Toplanti öncesi bir açiklama yapan Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ayhan Sefer Üstün, bugünkü toplantida yasamanin alt basliklarini ele alacaklarini söyledi.

Adim adim ilerlediklerini ifade eden Üstün, "Güçlendirilmis parlamenter sistemde yasama çok önemli. Birkaç toplantida daha yasama alt basliklarini çalisacagiz." dedi.

IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Bahadir Erdem ise "Bu çalismalari genel baskanlarimiza ve Türkiye'ye sunacagiz. Cumhurbaskani sayin Recep Tayyip Erdogan 'Dünya besten büyüktür.' diyor. Biz de alti muhalefet partisi olarak 'Türkiye kesinlikle tekten büyüktür.' diyoruz. Isin özü budur." diye konustu.

Saadet Partisi Seçim Isleri Baskani Bülent Kaya da verimli bir çalisma yürüttüklerini, Türkiye'ye umut olacak bir sonuç çikmasi temennisini dile getirdi.

Demokrat Parti (DP) Genel Baskan Yardimcisi Bülent Sahinalp ise "Alti parti elini tasin altina koydu. Ana prensiplere karar verdik. Nelerin bu metnin içinde yer alacagini kararlastirdik. Bugünden itibaren hayalini kurdugumuz yeni dönemin agirlik merkezi Meclis olacak. Bu yüzden Mecliste toplaniyoruz. Mecliste toplanmamizin sembolik anlami var." ifadesini kullandi.

Basina kapali gerçeklesen toplantiya CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Bahadir Erdem, DEVA Partisi Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu, Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Ayhan Sefer Üstün, DP Genel Baskan Yardimcisi Bülent Sahinalp ve Saadet Partisi Seçim Isleri Baskani Bülent Kaya katildi.

Kaynak: AA