Taksinin Bagajinda 1 Milyon 800 Bin Lira Unuttu

Sariyer’de Almanya’dan gelen bir yolcu bindigi takside 1 milyon 800 bin lirasini unuttu. Taksici, içi para dolu olan çantayi sahibine ulastirmaya çalisirken, paranin sahibi ise çantayi bulmak için polis ekiplerine haber verdi. Içinde 1 milyon 800 bin lira olan çantayi bulan kisi, “Tüm taksici arkadaslara çok tesekkür ederim” diyerek mutlulugunu dile getirdi. Taksi duraginin sahibi Orhan Aydogdu ise “Taksiciler haram yemez” dedi.

Taksinin Bagajinda 1 Milyon 800 Bin Lira Unuttu
Olay, 16 Ekim Cumartesi günü Sariyer Ferahevler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Almanya’dan Türkiye’ye gelen bir kisi, Maslak’tan taksiye binerek Sariyer Kaymakamligina geldi. Taksiye binen sahis, araçtan inerken bagaja koydugu içerisinde 1 milyon 800 bin lira olan valizini bagajda unuttu. Durumu fark eden yolcu, hemen polis ekiplerini aradi. Ekipler, hizli bir sekilde çevrede bulunan bütün taksi duraklarini aramaya basladi.

Taksi soförü Atakan Türk ise duragina geldigi sirada valizi fark etti. Türk hemen duragin baskani Orhan Aydogdu’na haber verdi. Durak baskani Aydogdu ise polis ekiplerine haber verdi. Duraga gelen polis ekipleri ve parasini unutan yolcu valizini teslim aldi. O anlar ise cep telefonu kameralari ile kaydedildi.

“Taksiciler haram yemez”

Taksi duragi yöneticisi Orhan Aydogdu, "Söyle bilsinler taksiciler haram yemez. Kimsenin malini da parasinda gözü olmaz. Adamin yillardir birikintisi vardi ve gafil avlanmis. Çantayi bagajda unutmus. Gündüz soförünün hiç haberi yok. Aksam bir müsteri biniyor, bagajda bir tane çanta varmis beni aradilar. Bende arabanin yanina gidip baktim. Zaten daha önce adam buraya geldi. Bizlere sordu arabalarinda çanta unutuldu mu diye. Bizde olmadigini söyledik. Daha sonra o soför çanta unutuldugunu söyledi çantayi aldim. Duraga getirdim, polisi aradim. Polisle beraber zaten paranin sahibi de geldi. Paralari tutanak ile teslim ettik. Yani söyle bilsinler, taksici kesinlikle haram yemez" dedi.

Türkiye Esnaf Baskani Yahya Ugur ise, “Bugün burada duragin baskani, Orhan baskanimizi tebrik etmeye geldik. Orhan baskanimiz gerçekten yanindaki çalisan personellerle beraber, taksicilerle beraber gerçek bir taksici esnafinin nasil olmasi gerektigini bence göstermis. Aslinda bu tür haberlerin haber olmasi bile üzücü. Yani bu zaten yaptigimiz ve yapmak zorunda oldugumuz bir sey. Nedir yani? Haram mi yiyecektik?” seklinde konustu.

Kaynak: İHA