Rusya Savunma Bakani Soygu Açiklamasi 'Rusya Ve Iran, Uluslararasi Terörle Aktif Olarak Mücadele Ediyor'

Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Iran Genelkurmay Baskani Muhammed Bakiri ile Rusya’nin baskenti Moskova’da gerçeklestirdigi görüsmesinin ardindan yaptigi açiklamada, Iran’in özellikle Suriye’de uluslararasi terörle aktif bir sekilde mücadele ettigini belirtti. Soygu, "Rusya ve Iran, uluslararasi terörle aktif olarak mücadele ediyor" dedi.

Rusya Savunma Bakani Soygu Açiklamasi 'Rusya Ve Iran, Uluslararasi Terörle Aktif Olarak Mücadele Ediyor'


Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Iran Genelkurmay Baskani Muhammed Bakiri’yi baskent Moskova’da agirladi. Ikili bölgesel ve askeri konulari ele alirken yapilan görüsmenin ardindan Soygu ve Bakiri basin toplantisi düzenledi.

Iran’i uluslararasi düzeyde her kosulda destekleyen Rusya, Suriye’de Iran ile Suriye Devlet Baskani Besar Esad’i desteklerken, Soygu basin toplantisinda yaptigi açiklamada da Iran’i destekleyen ifadeler kullandi. Rusya ve Iran arasindaki iliskileri degerlendiren Soygu, "Iliskilerimiz çok yönlü ve dinamik bir sekilde ilerliyor. Bunun en canli örnegi uluslararasi teröre karsi verdigimiz ortak çaba. Iliskilerimizin ivmesini arttirmak için her türlü çabayi da göstermeye haziriz" ifadelerini kullandi.

Rusya ve Iran’in Suriye’de aktif olarak uluslararasi terörle mücadele ettigini belirten Soygu, ayni mücadeleyi baska bölgelerde de sürdürebileceklerini aktararak, "Suriye topraklarinda Iran ve Rusya olarak uluslararasi teröre karsi ortak mücadele veriyoruz. Bu dogrultudan hareketle bu isbirligini farkli bölgelerde de gösterebiliriz. Afganistan basta olmak üzere baska bölgelerden gelen tehditlerden bahsedebiliriz" dedi.



Rusya ile uçak ve helikopter alimina iliskin görüsmeleri devam ediyor

Soygu’nun ardindan söz alan Iran Genelkurmay Baskani Bakiri, Rusya’dan uçak ve helikopter alimiyla ilgili görüsmelerin sürdügünü bildirerek, "Su anda Moskova’yla uçak ve helikopter alim anlasmalarinin hayata geçirilmesi konusunda müzakereler yapiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Bakiri ayrica uçak ve helikopter alimiyla ilgili sözlesmeleri BM’nin Iran’a yönelik silah ihracat ambargosunun kaldirilmasindan sonra imzalanacagini ifade etti.

Kaynak: İHA