Kis Erken Geldi, Aktarlarda En Çok Satilan Ürünler Ihlamur Ve Kusburnu Oldu

Karabük’te havalarin sogumasi ve kisin erken gelmesiyle aktarlara akin eden vatandaslar ihlamur ile kusburnu ürünlerine yogun ilgi gösteriyor.

Kis Erken Geldi, Aktarlarda En Çok Satilan Ürünler Ihlamur Ve Kusburnu Oldu
Havalarin sogumasiyla birlikte gribal enfeksiyon hastaliginda yasanan artis ile birlikte Karabük’teki aktarlarda hareketlilik artti. Geçtigimiz yila göre satislarin yükseldigi aktarlarda vatandaslar hastaliktan korunmak amaciyla en çok tercih ettigi bitkiler ihlamur ve kusburnu oldu.

Konuyla ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan aktar Harun Akbulut, bu yil kisin erken gelmesiyle ihlamur, zencefil, zerdaçal ve kusburnuna özel bir talep oldugunu belirterek, “Bunlarin satisi biraz daha hizlandi. Insanlar kendilerine biraz daha fazla dikkat etmeye basladilar, biraz daha alternatif tibba yönelmeye basladilar. Buda bizim islerimizi bir tik daha artirdi” dedi.

Akbulut, bu yil yasanan kuraklik nedeniyle bitkilerin olmamasi ve azligindan dolayi fiyatlarda yükselme oldugunu söyledi.



Müsterilerin taleplerini karsilamaya çalistiklarini ifade eden Akbulut, “Geçtigimiz sene hastalik çok yüksek seviyelere çiktigi için insanlar alternatif tibba çok yöneliyorlardi. Fakat kis ayinin sonlarina dogru herkes dikkat ettigi için çok fazla bir hastalik yoktu. Birazcik daha rahatlamanin etkisiyle beraber insanlar hasta olmaya basladilar. Geçis döneminde oldugumuz için mevsimsel olarak. Grip çok yogunlukta bu sene. Bunlari da pekmez, zerdeçal , zencefil ve özellikle ihlamurla insanlara yardimci olmaya çalisiyoruz. Satisimizin çok büyük bölümü ihlamur ve kusburnu üzerine kurulmus bir vaziyette. C vitamini çok içerdigi için kusburnu insanlar buna çok ragbet ediyorlar. Bizde bunu karsilamaya çalisiyoruz. Kisin erken gelmesi satislarimizi biraz daha hizlandirdi. Geçen seneki kisa göre hareketliyiz suanda” diye konustu.

Ankara ve Istanbul gibi sehirlerde ihlamurun fiyatinin 350-400 TL civarinda oldugunu aktaran Akbulut, “Suanda kilosu magazamizda 160 lira civarinda. Yasadigimiz bölge Yenice’de çok fazla ihlamur oldugu için fiyatlarimiz düsük. Istanbul ve Ankara’ya baktigimizda fiyatlar bir tik yukarida. 350-400 TL civarinda fiyatlar konusuluyor. Bölgemizdeki ihlamur disariya da çok verildigi için burada da ihlamur azaldigi için fiyatlar yükseliyor ama biz köylünün kendisinden alim yaptigimiz için uygun fiyata vermeye çalisiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA