Hayatini Kaybeden Babasinin Projelerini Tamamlamak Için Muhtar Oldu

Cedidiye Mahallesi Muhtari Yesirci: 'Sadece bu dönem babamin ömrünün yetemedigi görevleri tamamlamak istiyorum. Görevimi bundan sonra genç arkadaslara birakip onlari desteklemeyi düsünüyorum'

ÖMER ÜRER/CEM ALI KUS - Düzce'de kalp krizinden kaybettigi babasinin yerine ara seçimle muhtarliga getirilen 25 yasindaki Abdül Mennan Yesirci, yarim kalan projeleri tamamlamak için var gücüyle mahalleliye hizmet ediyor.

Kentin en kalabalik nüfusa sahip Cedidiye Mahallesi'nin 18 yillik muhtari Cemal Yesirci'nin 52 yasinda kalp krizi sonucu hayatini kaybetmesi üzerine, Abdül Mennan Yesirci (25), babasinin yarim kalan islerini tamamlamak için hazirandaki ara seçimle görevi devraldi.

Mahalleliye en güzel sekilde hizmet etmeye çalisan Yesirci, bütün projeleri bitirip gelecek seçimlerde görevini gururla bir baskasina birakmak istiyor.

Abdül Mennan Yesirci, AA muhabirine, mahallede yaklasik 4 dönem muhtarlik yapan babasinin halkin büyük sevgisini kazandigini anlatti.

Ani kalp rahatsizligi nedeniyle hastaneye kaldirilan babasini yaklasik 1,5 yil önce kaybettigini aktaran Yesirci, "Babamin projelerini tamamlamak için aday oldum ve 5 aydir muhtarlik görevini sürdürüyorum. Babam mahallede çok sevilirdi, çaliskan kisiligi vardi. Yarim kalan isleri, mahalleyle ilgili projeleri vardi. Babam vefat edince ihtiyar heyeti, bu görevi üstlenmem gerektigini söyledi. Bu sekilde yola çiktim." diye konustu.

- "Babamin ismini layikiyla sürdürmek beni onurlandiriyor"

Vatandaslarin istegiyle muhtar seçildigini dile getiren Yesirci, söyle devam etti:

"Rahmetli babamin projelerini tamamlamaya geldim. Halkin destegini aldim ve çalismalarimi sürdürüyorum. Babamdan ögrendiklerimi uyguluyorum. Beni layik gördüler. Ben de yakisan sekilde görevimi yapip babamin düsündügü ve bir kismini baslattigi projeleri tamamlamaya çalisiyorum. Babamin verdigi ve benim verdigim sözleri yerine getirmek, en büyük hedefim. Bundan sonraki dönemde göreve talip olmaya niyetim yok. Sadece bu dönem babamin ömrünün yetemedigi görevleri tamamlamak istiyorum. Görevimi bundan sonra genç arkadaslara birakip onlari desteklemeyi düsünüyorum."

Yesirci, muhtarlik yaptigi 5 ayda kendisine "babasinin oglu" dedirtmeyi basardigini, bununla gurur duydugunu vurgulayarak, "Babamin ve ailemin ismini bu sekilde layikiyla sürdürmek beni çok onurlandiriyor. Çok mutlu oluyorum. Umarim hizmet sürem boyunca da bu onur ve gururu yasarim." dedi.
Kaynak: AA