Fikirtepe'de Tahliye Süresi Sonlandi, Elektrik, Gaz Ve Su Kesilecek

Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nca Fikirtepe’de yürütülen kentsel dönüsüm projesinde tahliye amaciyla vatandaslara taninan 150 arti 15 günlük kanuni süre bugün itibariyle sona erdi. Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Vedad Gürgen, “Bugün Fikirtepe’de bir dönüm noktasi olacak. Bugün itibariyle Fikirtepe’de elektrik, su ve gaz hizmetlerini kestikten sonra güvenli bir sekilde çalismalara baslayacagiz” dedi.

Fikirtepe'de Tahliye Süresi Sonlandi, Elektrik, Gaz Ve Su Kesilecek


Fikirtepe’de yasayan vatandaslar için verilen 150 günlük tahliye süresi bugün itibariyle sona erdi. Fikirtepe’de baslayacak tam kapsamli yikim çalismalari için hazirliklar tamamlandi. Çevre ve Sehircilik Bakanligi Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Fikirtepe Kentsel Dönüsüm alanini ziyaret ederek sürece iliskin açiklamalarda bulundu.

"TAHLIYE SÜRECINI 150 GÜNE ÇIKARTTIK"

Proje alanini gezerek incelemelerde bulunan Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, “Burada yillardan beri sürüncemede kalmis birçok proje vardi. Projede hak sahibi olan vatandaslar bakanligimiza gelerek projenin bizler tarafindan yürütülmesi yönünde taleplerde bulunuyordu. Gerçeklestirilen görüsmeler sonrasi projenin 22 adasinin bakanlik eliyle yapilmasina karar verildi.

Kararin hemen ardindan tahliye sürecine dair planlamalar yaptik ve süreci baslattik. Tahliye islemleri için vatandaslara ilaveten süreler de verdik. Bu zaman dilimini 150 güne kadar çikarttik. Bugün itibariyle süremiz doldu. Hatta üstünden de yaklasik iki hafta geçti. Tahliye sürecinde kapi kapi gezerek vatandaslarin ulasim, lojistik ve barinma gibi sorunlari olup olmadigini ve olanlara ise çözümler ürettik” diye konustu.



“BUGÜN FIKIRTEPE’DE BIR DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

Projelerin 2 sene içerisinde tamamlanacagini belirten Gürgen, “Aslinda bakinca Fikirtepe’de su anda yürüttügümüz proje bir demir betondan mütesekkil bir proje degil. Bu isin sosyal yönü de oldukça fazla. Bugün Fikirtepe’de bir dönüm noktasi olacak. Burada elektrik, su ve gaz hizmetlerini kestikten sonra güvenli bir sekilde çalismalara baslayacagiz. Ne kadar hizli baslarsak o kadar kisa sürede konutlar yükselir. Biz Fikirtepe’de planlamalara basliyoruz. 2 sene içerisinde de Emlak Konut marifetiyle projelerimiz bitecek ve anahtarlar teslim edilecek. Bütün çabalarimizin da gayreti vatandaslara söz verdigimiz tarihte yapilari tamamlamak” diye konustu.

(Abdul Samet Kaya - Cüneyt Sevindik /IHA)
Kaynak: İHA