FBI'dan, Washington'daki Rus Oligark Ve Is Adami Deripaska Ile Baglantili Bir Eve Baskin

ABD Federal Sorusturma Bürosu (FBI), Büro tarafindan ABD’nin baskenti Washington DC’de yer alan ve ABD’nin kara listesindeki Rus Oligark ve is adami Oleg Deripaska ile baglantisi olan bir evde "kolluk kuvvetleri faaliyeti" yürütüldügünü kaydetti.

FBI'dan, Washington'daki Rus Oligark Ve Is Adami Deripaska Ile Baglantili Bir Eve Baskin
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’le olan baglari nedeniyle ABD’nin yaptirimlarina maruz kalan Rus Oligark ve is adami Oleg Deripaska ile baglantili bir eve ABD Federal Sorusturma Bürosu (FBI) tarafindan baskin düzenlendi.

FBI tarafindan yapilan açiklamada, Büro tarafindan ABD’nin baskenti Washington DC’nin 30. Sokak mevkisinde yer alan ve ABD kara listesinde yer alan, Deripaska ile baglantisi olan bir evde, "kolluk kuvvetleri faaliyeti" yürütüldügü ifade edildi. FBI, operasyon düzenlenen evin kime ait olduguna iliskin bir açiklamada bulunmazken, Columbia Bölgesi’nin emlak kayit belgelerine göre evin, 2006 yilinda Hestia International LLC tarafindan 15 milyon dolara satin alindigi yer aliyor. Deripaska’nin temsilcileri tarafindan yapilan açiklamada ise, aramanin yapildigi konutun Deripaska’nin bir akrabasina ait oldugu kaydedildi.

Öte yandan, 53 yasindaki Deripaska, 2018 yilindan bu yana ABD yaptirimlarina maruz kaliyor. Washington, Rusya’nin 2016 yilinda ABD baskanlik seçimlerine müdahale ettigi iddialarinin ardindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’le olan baglari nedeniyle Deripaska’yi, diger birkaç Rus isimle birlikte kara listesine almisti.
Kaynak: İHA