Brezilya Hükümetinin Covid-19 Salginindaki Ihmalleri Hakkinda Hazirlanan Rapor Senatoya Sunuldu

Brezilya Senato Üyesi Renan Calheiros, hükümetin korona virüs (Covid-19) salginiyla mücadelede ihmalkar tutumunun incelendigi raporu Brezilya Senatosu’ndaki Parlamento Sorusturma Komisyonuna (CPI) sundu.

Brezilya Hükümetinin Covid-19 Salginindaki Ihmalleri Hakkinda Hazirlanan Rapor Senatoya Sunuldu


Korona virüs (Covid-19) ile mücadelede kapsaminda Brezilya hükümetinde gergin anlar yasaniyor. Brezilya hükümeti tarafindan yapilan açiklamada, Brezilya Senato Üyesi Renan Calheiros’un Covid-19 ile mücadele kapsaminda Brezilya hükümetinin, salgin ile mücadelede ihmalkar tutumunun incelendigi raporu bu sabah Brezilya Senatosu’ndaki Parlamento Sorusturma Komisyonuna (CPI) sundugu kaydedildi.

Brezilya basininda yer alan haberlerde ise, sizan raporun yaklasik bin 200 sayfadan olustugu ve raporda aralarinda Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro’nun da bulundugu 71 kisi ve kurum hakkinda suç duyurusunda bulunuldugu belirtildi. Raporda, Baskan Bolsonaro en basta nitelikli cinayet, yerli soykirimi, insanliga karsi suçlar, tibbi önlem ihlali, suça tesvik etme ve belgede sahtecilik olmak üzere 10’dan fazla hususta suçlaniyor. Ayrica sunulan raporun CPI tarafindan yarin açiklanacagi ve 26 Ekim Sali günü komisyonda oylamaya sunulacagi belirtilirken, raporun CPI tarafindan kabul edilmesi halinde Brezilya Devlet Baskani Bolsonaro’nun yani sira Brezilya eski Saglik Bakani Eduardo Pazuello ve eski Disisleri Bakani Ernesto Araujo gibi siyasiler hakkinda sorusturma baslatilacak.

Öte yandan Brezilya basininda yer alan haberlerde, komisyondaki senatörlerin raporda suçlanan kisiler ile yapilan suçlamalar hakkinda henüz bir fikir birligine varmadigi ve raporun basina sizmasindan dolayi rahatsiz olduklari iddia edildi.
Kaynak: İHA