AK Partili Tin, Ihracata Yönelik Yatirim Ve Üretimin Tesvik Edilmesine Dair Kanun Teklifini Degerlendirdi Açiklamasi

'Üreten, ülkemize deger sunan, yatirim yapan, emek veren, sanayicimizin, ihracatçimizin ve sektörde alin teri döken her bir vatandasimizin hak hukukunu korumak, taleplerini yerine getirmek için bizler üzerimize düseni yapiyoruz, yapmaya da kararliyiz'.

AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, "Üreten, ülkemize deger sunan, yatirim yapan, emek veren, sanayicimizin, ihracatçimizin ve sektörde alin teri döken her bir vatandasimizin hak hukukunu korumak, taleplerini yerine getirmek için bizler üzerimize düseni yapiyoruz, yapmaya da kararliyiz." dedi.

Tin, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, ihracata yönelik yatirim ve üretimin tesvik edilmesine dair kanun teklifini TBMM Baskanligina sunduklarini hatirlatarak, teklif hakkinda bilgi verdi.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) ve Türkiye Ihracat Kredi Bankasi Anonim Sirketi'nin öz kaynaklariyla kurulan Ihracati Gelistirme Anonim Sirketi'ne, ihracatçi birliklerince gerekli sermaye katkisi saglanmasi için bir düzenleme yapildigini dile getiren Tin, düzenlemeyle Eximbank'a aktarilmak üzere, ihraç bedelinin on binde üçüne kadar, hizmet sektöründe brüt asgari ücretin on katina kadar kesinti yapilacagini bildirdi.

Ihracatçi birliklerinin yedek akçelerinde bulunan meblaglar ile halihazirda TIM nezdinde faaliyet gösteren Türkiye Tanitim Grubu'nun varliklarinin Ihracati Gelistirme AS'ye aktarilmasini saglayacaklarini belirten Tin, "Ihracatçilarimiza sadece ihracat kredilerinde kefalet kurumu olarak hizmet edecek olan Ihracati Gelistirme AS'ye gelir, kurumlar ve katma deger vergisi ile damga ve harç muafiyeti taninmasini sagladik." ifadelerini kullandi.

Tin, ilk kez faaliyete geçecek serbest bölgelerde, isleticilerin serbest bölgelerin isletilmesi ile ilgili faaliyetlerden elde ettikleri kazançlarin, 30 yili geçmemek ve Ticaret Bakanliginca kendilerine verilecek ilk faaliyet ruhsatinda belirtilen süre ile sinirli olmak üzere gelir veya kurumlar vergisinden müstesna olacagini vurguladi.

Türkiye Ihracat Kredi Bankasi AS'nin, diger kamu bankalarina halihazirda taninan istisna ve muafiyetlere sahip olmasinin önünün açilacagini dile getiren Tin, esnaf ve sanatkar meslek kuruluslarinin seçim dönemlerinde, seçimlere katilan tüm adaylarin esit sartlara sahip olmasini hedeflediklerini aktardi.

Tin, meslek kurulusu üyelerine sadece kayitli oldugu meslek kurulusu ile sinirli kalmak kaydiyla Ticaret Bakanligi e-esnaf ve sanatkar veri tabani üzerinden, üyelerin adi soyadi ve bazi bilgilerini içeren listeye erisim yetkisi verdiklerini de bildirdi.

Teklifle, kaçakçilik suçlarina konu esya ve araçlarin tasfiye islemlerinin daha etkin ve hizli sekilde yapilmasini saglayacaklarini anlatan Tin, sirketlerin tasfiye sürecinin de 6 aydan 3 aya indirilecegini belirtti. Tin, sunlari söyledi:

"Ticaretin tikanan damarlarini, kanallarini açmak bizim temel görevimiz. Üretim, istihdam, istikrar ve güven iklimini yasatmak için vazifemizi hakkiyla yerine getiriyoruz, getirecegiz. Üreten, ülkemize deger sunan, yatirim yapan, emek veren, sanayicimizin, ihracatçimizin ve sektörde alin teri döken her bir vatandasimizin hak hukukunu korumak, taleplerini yerine getirmek için bizler üzerimize düseni yapiyoruz, yapmaya da kararliyiz."
Kaynak: AA