ABD'den Kuzey Kore'ye 'Daha Fazla Provokasyondan Kaçinin' Uyarisi

Beyaz Saray, dün iki balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore'ye "provokasyonlara son verin" uyarisinda bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenledigi günlük basin toplantisinda, Kuzey Kore tarafindan dün iki balistik füze denemesi yapilmasini degerlendirdi.

Söz konusu füze denemesi nedeniyle ilgili Savunma ve Disisleri Bakanliginin çalismalarinin devam ettigini kaydeden Psaki, "Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kiniyoruz." ifadesini kullandi.

Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerinin, birçok Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi kararini ihlal ettigini ve bölgenin güvenligine tehlike olusturdugunu belirten Psaki, "Kuzey Kore'yi daha fazla provokasyondan kaçinmaya ve sürdürülebilir bir diyalogda yer almaya davet ediyoruz." dedi.

Psaki, bölgede acil bir diyalog ve diplomasiye ihtiyaç duyuldugunun altini çizerek, Kuzey Kore ile hiçbir ön sart olmadan görüsme tekliflerinin de hala geçerli oldugunu söyledi.

- Haiti'de kaçirilan misyonerler

Haiti'de hafta sonu çeteler tarafindan kaçirilan ve aralarinda çocuklarin da bulundugu 17 misyonerin kurtarilmasi için Federal Sorusturma Bürosunun (FBI) çalismalarini sürdürdügünü kaydeden Psaki, olayin hassasiyeti nedeniyle detayli bilgi veremeyecegini kaydetti.

Psaki, söz konusu çetenin misyonerleri serbest birakmak için 17 milyon dolar fidye istedigi iddialarina iliskin, "ABD, vatandaslarimizi esir tutanlarla pazarlik yapmama politikasini sürdürüyor." yanitini verdi.

Kaynak: AA