Seyitgazi Ilçesindeki Mekke Camisi Ibadete Açildi

Eskisehir'in Seyitgazi ilçesinde, Diyanet Isleri Baskanligi, Il Müftülügü, Seyitgazi Ilçe Müftülügü, dernek ve hayir sahipleri katkilariyla yaptirilan Mekke Camisi ibarete açildi.

Eskisehir Valiliginden yapilan açiklamaya göre, ilçeye bagli Sarayönü Mahallesi'nde yaptirilan Mekke Cami'nin açilis törenine, Vali Erol Ayyildiz, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi, Seyitgazi Kaymakami Kutsal Baytak, Il Emniyet Müdürü Yaman Agirlar, Il Müftüsü Bekir Gerek, Seyitgazi Belediye Baskani Ugur Tepe ve vatandaslar katildi.

Vali Ayyildiz, etkinlikte yaptigi konusmada, camilerin birligin, kardesligin, dayanismanin güçlendigi kutsal mekanlari oldugunu belirterek, alemlere bereket ve hidayet kaynagi olarak insanlar için kurulan ilk ibadet yeri ve kiblesi Kabe'nin sehrinin adini tasiyan Mekke Camisi'nin, diger camiler gibi hayatin tam kalbinde duracagini vurguladi.

Camilerin, minareleriyle sadece sehirlerin, köylerin ufkunda görünen bir silüet degil, o beldenin kimliginin en önemli göstergesi oldugunu ifade eden Ayyildiz, sunlari kaydetti:

"Camilerimizde safak vakti baslayan, gece yarilarinda bile sona ermeyen kutsal bir görevi ifa eden din gönüllüleri de sadece bes vakit ezan okuyan, namaz kildiran kimseler degildir. Mahalle sakinlerinin sevincini, kederini paylasan, komsusunun çocugu oldugunda sag kulagina ezan, sol kulagina kamet getiren, sünnet merasiminde hazir bulunan, dügününde el kaldirip dua eden, askere ugurlarken en ön safta yer alan, emrihak vaki oldugunda en evvel komsusuna hüsnü sehadette bulunan insandir. Ilim, irfan ve egitim müessesesi olarak camilerimiz bütün degerlerimiz ve tüm mukaddesatimizla milli öi manevi heyecanimizi her dem yeniden tazeleyen kutsal mekanlardir. Nitekim insan, degerleriyle insan; hayat, degerleriyle hayattir."

Etkinlikte, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi ve Il Müftüsü Bekir Gerek de birer konusma yapti.

Konusmalardan sonra Vali Ayyildiz ve diger protokol üyeleri caminin yapimina katki sunan hayirseverlere plaket verdi.

Kaynak: AA