Türkiye Cumhurbaskani Erdogan Angola'ya Geldi

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, özel uçak "TUR" ile Angola'nin baskenti Luanda'ya geldi.

Cumhurbaskani Erdogan, Luanda Quatro de Fevereiro Uluslararasi Havalimani'nda Angola Disisleri Bakani Tete Antonio ve Türkiye Cumhuriyeti Luanda Büyükelçisi Alp Ay tarafindan karsilandi.

Cumhurbaskani Erdogan ile esi Emine Erdogan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Ticaret Bakani Mehmet Mus, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun ve Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin da Luanda'ya geldi.

Resmi temaslarina yarin baslayacak Cumhurbaskani Erdogan, Angola Cumhurbaskani Joao Manuel Gonçalves Lourenço tarafindan Cumhurbaskanligi Sarayi'nda resmi törenle karsilanacak. Iki Cumhurbaskani, bas basa ve heyetler arasi görüsmelerin ardindan ortak basin toplantisi düzenleyecek.

Angola Meclisi'ne hitap edecek Cumhurbaskani Erdogan, Dr. Antonio Agostinho Neto Aniti'ni ziyaret edecek, Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) tarafindan düzenlenecek Angola-Türkiye Is Forumu'na katilacak.

Kaynak: AA