Sanliurfa'da Teknoloji Senligi Düzenlendi

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi ile Milli Egitim Bakanligi tarafindan düzenlenen teknoloji senligi basladi. Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Gençlerin yaptiklari teknolojik çalismalardan dolayi ümitli olduklarini söyledi.

Sanliurfa'da Teknoloji Senligi Düzenlendi
Sanliurfa’da bilim kültürünün olusmasi, gençlerin bilime olan ilgisini artirmak ve gelecek nesillere aktarilmasi için çalismalarini sürdüren Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, Milli Egitim Bakanligi isbirligiyle Teknoloji Senligi düzenledi.

Bir alisveris merkezinde düzenlenen teknoloji senligine Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Büyüksehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Baskanvekili Faruk Bayuk, Il Milli Egitim Müdürü Fevzi Kurt, Bakkallar ve Bayiler Odasi Baskani Mehmet Altun, ögretmenler, ögrenciler ile vatandaslar katildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül ve katilimcilar tarafindan açilisi gerçeklestirilen Teknoloji senliginde ögrenciler, hazirladiklari proje tasarimlarini ziyaretçilerle paylasti. Erik dali oynayan robotlardan halay çeken robotlara, iklimlendirme sistemi ile yapilan seralardan birçok teknolojik eser bu senlikte görücüye çikti.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Teknoloji senliginde Baskan Beyazgül, gençlerin yaptigi teknolojik eserleri yakindan inceleyerek ögrencilerden bilgi aldi. Cani performanslarin sergilendigi etkinlikte ögrencilerin hazirladigi eserler büyük alkis aldi.

Gençlerden ve çocuklardan ümitli olduklarini ifade eden Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Gençlerimizin, çocuklarimizin yaptiklarini gördükten sonra bizim ümidimiz olduklarini gördüm ve birçok çocugumuza örnek olacaklarini düsündüm. Bu çalismalari destekleyen bütün kurumlar ve hocalarimiza tesekkür ediyorum. Gelecek için ümitsiniz’’ diye konustu.

Genç zihinlerin teknolojik icatlarini görmek için hazirlanan senlikte Sanliurfali gençler 16-17 Ekim tarihlerinde 11.00 ile 20.00 saatleri arasinda hünerlerini sergileyecek.
Kaynak: İHA