Malatya'da Depremde Evleri Hasar Görenler Için Yapilan Konutlarin Dagitimi Sürüyor

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal: 'Bugün devlet 20 yildan beri vatandasi en ufak bir sikinti yasadiginda, ayagina tas degdiginde vatandasinin yaninda' 'Vatandasin evi yaniyor 15 gün içerisinde devlet vatandasin evini veriyor. Arabasi traktörü yaniyor, iki gün içerisinde vatandasin traktörü veriliyor. Deprem oluyor, bakin 3, 5, 6 ay içerisinde depremzedelere konutlari teslim ediliyor'

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, 20 yildan bu yana devletin vatandasin en ufak sikintisinda aninda yaninda oldugunu söyledi.

Ünal, 24 Ocak 2020'de yasanan Elazig Sivrice merkezli depremde Malatya'da evleri hasar gören vatandaslar için yapilan Gelincik Tepe ve Alacakapi TOKI'deki 345 konutun kurayla dagitim törenine katildi.

Burada konusan Ünal, yeni tip koronavirüs ile birlikte Avrupa'da bir seylerin yasandigini ve tedarik zincirinin kirildigini, market raflarinin bosaldigini, Ingiltere ve Fransa'da gida tedarikinden, Ingiltere'de yakit tedarikinden dolayi sorun yasandigini anlatti.

Üretimde kendi kendisine yeten, tedarik konusunda sorun yasamayan ve sosyal devlet anlayisi ile devletin, milletinin hizmetinde oldugu bir cografyada yasadiklarini dile getiren Ünal, söyle devam etti:

"Dün Belçika ve Almanya ile ilgili haberler vardi, sel felaketinden sonra 3-4 ay geçmis hala devletin müdahalesinin geciktigi, su ve elektrik altyapisinin hala ulasmadiginin konusuldugu bir gündem vardi medyada. Bir seyi dogru görelim. Bugün devlet 20 yildan beri vatandasi en ufak bir sikinti yasadiginda, ayagina tas degdiginde vatandasinin yaninda. Valilerimiz, bakanlarimiz, devletin bütün kurumlari ve imkanlariyla vatandasin yaninda. Vatandasin evi yaniyor 15 gün içerisinde devlet vatandasin evinin veriyor. Arabasi traktörü yaniyor, iki gün içerisinde vatandasin traktörü veriliyor. Deprem oluyor, bakin 3, 5, 6 ay içerisinde depremzedelere konutlari teslim ediliyor. Bunun güzelligi su, çünkü devleti siz yönetiyorsunuz. Demokrasi dedigimiz sey devletin halkin temsilcileri eliyle yönetilmesi. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi size hizmetkarligi bir seref ve onur biliyorum."

- "Artik devlet millet kucaklasmistir"

Hiç kimsenin milletin elinden karar verme hakkini almaya haddi ve hakki bulunmadigini vurgulayan Ünal, söyle devam etti:

"1950'de Adnan Menderes yola çikarken 'Söz de karar da milletin' dedi. Menderes bunu neyiyle ödedi, caniyla ödedi. Biz bu milletin kararinin, iradesinin, sandiginin, egemen olmasi için agir bir mücadele verdik ve büyük bedeller ödedik. O yüzden birileri hiç heveslenmesin. 28 Subat günlerine, eski o devleti ele geçiren bir avuç vesayetçinin, bir avuç elitistin yeniden kendisini milletin üzerinde görmesine, milletin kararlarinin üzerinde kendisini görmesine, milletin kaynaklarini kullanma hakkinin kendisinde oldugunu zannetmesin. Bu millet asla bir daha izin vermeyecektir. Çünkü artik devletle millet kucaklasmistir. Iste bugün eger biz, bir yil sonra sadece Malatya'da 6 binden fazla konut yapip vatandasin emrine sunuyorsak bu devletin millete ait olmasindandir."

Malatya Valisi Aydin Barus ise kentte depremde evleri hasar gören hiçbir vatandasin açikta kalmadigini dile getirerek "Konut talep eden her vatandasa konut tahsis edebilecek durumdayiz. Kentte 7 ilçede hak sahibi sayisi 4 bin 627'dir, 6 bin 287 konut yapimi planlandi. Dolayisiyla hak sahibinden çok daha fazla konut yapiliyor. Su an yapimi devam eden 5 bin 185." dedi.

Konusmalarin ardindan, Ünal, Barus, AK Parti Malatya milletvekilleri Ahmet Çakir, Öznur Çalik, Hakan Kahtali, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, MHP Malatya Il Baskani Mesut Samanli TOKI konutlarinin kura çekilisini yapti.
Kaynak: AA