CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Marmaris'te Gazetecilerle Bulustu

Mugla’nin Marmaris ilçesinde düzenlenen Anadolu Bulusmasi, Marmaris Yerel Medya Çalistayi’nin son gününde gazetecilerle bulusan CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, medyanin sorunlarina dikkat çekerek “Anayasada dördüncü güç medya olmali” dedi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Marmaris'te Gazetecilerle Bulustu
Ulusal basinin önemli sac ayaklarindan olan yerel basinin sorunlari ve çözüm yollari Marmaris’te gerçeklestirilen Anadolu Bulusmasi Marmaris Yerel Medya Çalistayi’nda masaya yatirildi. Marmaris Belediyesi ile basin meslek örgütlerinin katkilariyla düzenlenen çalistaya Türkiye’nin 60 sehrinden 300’e yakin gazeteci katildi.

Çalistayin sabah oturumunda açilis konusmalarinin ardindan yerel medyanin sorunlari ve çözüm önerileri için yuvarlak masa toplantilari gerçeklestirildi, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Ilhan Tasçi ve Okan Konuralp ise Türkiye’de medya denetimi konusunu ele aldi.

Çalistayin son gününde gazeteciler ile bir araya gelen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, basinin önemine dikkat çekerek “Bizim dogru habere ihtiyacimiz var. Hatalarimizi ve yanlislarimizi bize, siz gazeteciler söyleyecek. Anayasada dördüncü güç medya olmali” dedi.

Politikacilarin en çok elestiriye ihtiyaç duyan kisiler oldugunu vurgulayan Kiliçdaroglu, “Politikacilar bazen kendilerini göremeyebilirler. Herhangi bir sosyal sorunu önce televizyon, gazete ve sosyal medyadan ögrenirler. Gazeteciler, bizlere haberleri ileten kisilerdir. Bize hatalarimizi bagimsiz olarak bildirecek bir medya olursa hatalarimizi düzeltebiliriz. Eger bir iktidar medyayi sürekli kendisini öven bir hale getirirse hatalarini göremez” diye konustu.

"Haber yapan gazeteci tutuklanmaz, yargilanir ama tutuklama karari kaldirilmali" diyen Kiliçdaroglu, "Gazetecilik mesleginin önemini en çok gazeteci degerlendirir. Basin karti siyasi bir güç tarafindan degil, gazeteciler tarafindan verilmesi gerekir. Haberin arkasinda durmak dogru bir tutumdur, yapilan haberler üç gün sonra unutuluyor. Iktidar sahiplerinin alkisa degil elestiriye ihtiyaci var. Gazeteci objektif olmayi yitirdigi zaman sayginlik yara almaya baslar ve bunda hepimizin sorumlulugu var" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA