Yunus Emre Ölümünün 700. Yilinda Hakkari'de Düzenlenen Konserle Anildi

Türk Tarih Kurumu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 700'üncü ölüm yil dönümü nedeniyle büyük Türk sairi ve mutasavvif Yunus Emre'nin eserlerinden olusan konser düzenledi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yunus Emre'den Ilahiler" konserinde saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Türk Tarih Kurumu Baskani Prof. Dr. Birol Çetin, burada yaptigi konusmada, savaslarin insanlik adina birçok kayba neden oldugunu söyledi.

Yunus Emre'nin mesajlarinin insanligin ölmemesi için önemli oldugunu belirten Prof. Dr. Çetin, "Insanlar paylastikça mutlu olabilir. Yunus Emre bize bunu söylüyor. Yunus Emre'nin bir siirinden hepimiz bir seyler aliyoruz. Bizim bir tarafimiza dokunuyor. Manevi dünyamizi zenginlestiren ilahilerdir." dedi.

Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Resul Özdemir de Yunus Emre'nin sadece halk sairi olmadigini, divan siirine de esin kaynagi oldugunu anlatarak "Eserleri kusaktan kusaga aktarilmis siirleri dilden dile söylenmis. Bu sebeple de vefatinin üzerinden yedi asir geçmesine ragmen gönlümüzden hiçbir zaman silinmemistir." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan sanatçi Mehmet Kemiksiz, Yunus Emre'nin eserlerini seslendirdi, ilahi okudu.

Programa Türk Tarih Kurumu Bilim üyeleri Prof. Dr. Yunus Koç, Fatma Gül Demirel ve Hasan Yilmaz Yasar, Ilçe Emniyet Müdürü Murat Günes, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael, Esendere Belde Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA