Fiyatlar Yükseldi, 1 Günde 1.5 Milyonluk Altin Bozdurdular

Altin piyasasindaki hizli yükselisi firsat bilen vatandaslar, yatirim amaçli aldiklari altinlari bozdurmak için solugu kuyumcularda aldi. Bir günde toplam 1.5 milyon TL degerinde altin bozdurma islemi gerçeklestiren kuyumcular, satis yapamadiklarini söyledi.

Fiyatlar Yükseldi, 1 Günde 1.5 Milyonluk Altin Bozdurdular
Vatandaslar, son günlerde döviz kurlarinin hareketliligi nedeniyle kuyumcularin yolunu tuttu. Fiyatlarin yükselmesini firsat bilen vatandaslar, kar amaciyla biriktirdikleri altinlarini bozdurmak için kuyumculara akin etti. Altin fiyatinin daha da yükselecegini söyleyen kuyumcular, bir günde toplam 1.5 milyon TL degerinde altin bozdurduklarini ve henüz hiç satis yapamadiklarini dile getirdi.

"Altin fiyatlari daha da yükselecek"

Altin fiyatlarinin yükselmesi ile beraber vatandaslarin altin bozdurmaya yöneldigini söyleyen kuyumcu Sergen Kavarkurt, "Altinlarini bozmak isteyen vatandaslar fiyat artislarindan dolayi mutlu ancak nisan, mayis aylari daha çok nisan, dügün aylari oldugu için bu aylarda altin almak isteyen vatandaslar fiyatlari duyunca üzülüyor. Euro ve dolar yükseldigi için altinin yükselecegini düsünüyoruz. Bu yüzden altina yönelmek vatandaslar için daha avantajli olacaktir. Suan ki rakamlara göre vatandasin alimdan çok satis yapmasi daha mantikli ama yine de bekleyip görmek lazim. Yatirim amaçli olan gram, çeyrek, yarim altina vatandasin ilgisi var. Ama bizim yine yatirim amaçli tavsiyelerimiz gram, cumhuriyet, çeyrek altin gibi ürünlerdir" dedi.



"En güvenilir kapi altin"

Altin fiyatlarinin daha da yükselecegini düsünen Serafettin Ugur, yatirimini da altindan yana yapmayi tercih ettigini belirtti.

Ugur, "Son 2-3 günden beri dolarla beraber altin fiyatlari da çok yükseldi. Vatandaslarin alim gücü yok, su anda çok zor sartlardayiz. Biz de birikimimizi altina yatiralim dedik. Böyle giderse altin daha da yükselecek. Daha önce bitcoine yatirim yapip kazandim ancak bitcoinde sikintilar olunca bozdurmak zorunda kaldim ve tekrardan altina yöneldim. Su an en güvenilir kapinin altin oldugunu düsünüyorum" diye konustu.



"1.5 milyona yakin bozdurma islemi gerçeklestirdik"

Dolar endeksli altinin yükseldigini ifade eden kuyumcu Can Eraslan, "Dolar, Euro, altin, genel olarak madenlerde ve dövizlerde yükselme söz konusu. Su anda alistan çok satis oluyor. Bir gün içerisinde yaklasik 1.5 milyona yakin bozdurma islemi gerçeklestirdik. Bunun yani sira hiç satisimiz olmadigi için kasaya giren bir nakit yok sadece çikan nakit var. Millet elindeki altinlari su an TL’ye dönüstürüp yatirim yapmaya çalisiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA