Yaglidere'de Imam Hatip Okullari Haftasi Konferansi Düzenlendi

Yaglidere'de 13-17 Ekim Imam Hatip Okullari Haftasi kurulus yil dönümü etkinlikleri kapsaminda konferans düzenlendi.

Anadolu Imam Hatip Lisesi'nde gerçeklesen konferansa konusmaci olarak katilan Il Müftüsü Ramazan Topcan, davasinin farkinda Imam Hatip gençligi ile beraber olmaktan son derece memnun oldugunu söyledi.

"Kardeslerim, üzülerek ifade edeyim ki modern dünya, maddeyi yücelten ve manayi dikkate almayan bir uygarlik tasavvuru olusturuyor." ifadelerini kullanan Topcan, sunlari kaydetti:

"Kendi çikari ve menfaati için bütün dünyayi yakacak kadar gözü kararmis, bencil bir toplum insa ediyor. Kendi milletine, tarihine yabanci, milletin degerleri ile kavgali insanlar yetistiriyor. Bütün bunlarin yaninda dünya böyle gitmez diye haykiran bir nesil var, sizler varsiniz. Siz, milletin umudu, sizler milletin beklentisisiniz. Sizler bir avuç gönüllü insanin duasisiniz. Büyüklerinizin güvenine layik olun. Sizler, kadim davanin günümüzdeki temsilcilerisiniz. Mukaddes yükün hamallarisiniz. Sizler, inancina, kültürüne, tarihine, medeniyetine sahip çikacak gençlerimizsiniz. Bu kutlu mücadele artik sizlerin omuzlarinda ilerleyecektir."

Konferansta Imam Hatip Okullarinin kurulus serüvenini konu alan sinevizyon gösterimi yapildi.

Programda Okul Müdürü Hüseyin Biyik ve Ilçe Müftüsü Fatih Sarigül, Topcan'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA