Tarsus Belediyesinin Tekstil Atölyesi Hem Istihdama Hem Ihracata Katki Sagliyor

Tarsus Belediyesi, bir zamanlar tekstil üssü olan kentte sektörü yeniden ayaga kaldirmak için ilk adimi atti. Belediyenin kurdugu tekstil atölyesinde çogunlugu kadin ve genç 60 kisiye istihdam saglandi. Kisa sürede büyük bir giyim markasinin siparisleri alinirken, Rusya’ya ihracat basladi.

Tarsus Belediyesinin Tekstil Atölyesi Hem Istihdama Hem Ihracata Katki Sagliyor
Ata tohumu projesiyle Tarsus’un tarim kenti özelligini yeniden canlandirmaya çalisan Tarsus Belediyesi, bir zamanlar tekstil üssü olan kentin bu alanda yeniden söz sahibi olmasi için de ilk adimi atti. Tarsus Belediyesinin destegi ile TESKI A.S. girisimiyle yaklasik 3 dönüm arazi üzerinde bin 200 metrekare kapali alana sahip tekstil atölyesi kuruldu. Tesisin kurulmasinin ardindan ilk asamada makine kullaniminda tecrübeli çalisanlarin seçimi yapildi. 46’si kadin, 14’ü erkek 60 kisilik bir ekip isbasi yapti. 19 ile 54 yas araliginda deneyimli isçilerin istihdam edildigi atölyede yas ortalamasi 38 oldu. Tesiste isçi sayisinin önümüzdeki aylarda 150’ye yükselmesi bekleniyor.

1 ay önce makinelerini açan ilk dikislerini vuran tesis, çok büyük ve taninmis bir kot firmasinin üretim isini aldi ve yurtiçinin yani sira Rusya’ya da ürün göndermeye basladi.



"Cumhuriyet döneminden itibaren Çukurova tekstil bölgesiydi"

Tarsus Belediye Baskani Dr. Haluk Bozdogan, tekstil tesisinin basta maske üretimi olmak üzere tekstilin her alaninda üretim yapabilecek kapasitede oldugunu söyledi.



Tesiste üretilecek ürünlerin basta özel firmalar ve diger belediyeler olmak üzere disariya satisindan gelir elde edilecegini, tekstil ürünlerinin “fabrikandan halka” modeliyle Tarsuslulara ve yöre halkina uygun fiyatlarla verilecegini kaydeden Bozdogan, tesisi ayni zamanda bir egitim üssü olarak gördüklerini, burada nitelikli isgücü yetistireceklerini söyledi.

Bozdogan, “Cumhuriyet döneminden itibaren Çukurova tekstil bölgesiydi. Tarsus da bu bölgenin kalbiydi. Binlerce Tarsuslu tekstil fabrikalarinda çalisarak, alin teri dökerek hem ülkeye katki sundu hem çolugunun çocugunun rizkini çikardi, onlari okuttu. Tarsus kendisini var eden bu sektörle yeniden bulusuyor. Atölyemizin kurulusunda emegi geçen, atölyemiz kurulduktan sonra burada çalismaya baslayan emekçi kardeslerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Belediyesinin kurdugu tekstil atölyesinde çalismaya baslayan isçilerden Hatice Tosun ise “Tesis issiz ve meslek sahibi olmayan genç ve kadinlara is imkani yaratarak kazanim saglamakta. Belediye Baskanimizin ve sirketimizin bizlere tanidigi bu firsati sonuna kadar degerlendirecegiz. Sahsim ve ailem adina tesekkür ediyorum. Hem sahsina hem de bu sey ekonomik deger kattigi için mutluyuz” seklinde konustu.

Tugçe Özsimsek de “Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Is ortamini çok seviyorum” ifadelerini kullandi.

Suna Erdogan da Baskan Bozdogan’a tesekkür ederek, “Benim 3 tane çocugum var. Onlar ögrenci. Baskanimiz is imkani sagladi. Çok tesekkür ediyorum. Allah razi olsun” diye konustu.

Genç isçilerden Mert Sunay Sabir da “Issizdim. TESKI sayesinde is buldum. Baskanimiza çok tesekkür ederim. Belediyemize hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA