Munzur Üniversitesine Küresel Salgin Baglaminda 'Güvenli Kampüs Belgesi' Verildi

Rektör Prof. Dr. Ubeyde Ipek: 'Bu belgeyi Dogu Anadolu Bölgesi'nde de ilk alan üniversitelerden birisiyiz. Sinirli sayida üniversite de olsa biz de onlarin içerisinde bu belgeyi almaya hak kazandik. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor'

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) ile Türk Standartlari Enstitüsü (TSE) is birliginde hazirlanan "Küresel Salgin Baglaminda Yüksekögretim Kurumlarinda Saglikli ve Temiz Ortamlarin Gelistirilmesi Kilavuzu"ndaki kosullari yerine getiren Tunceli'nin Munzur Üniversitesi "Güvenli Kampüs" belgesi aldi.

TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yilmaz, rektörlük binasinda düzenlenen törende, "Güvenli Kampüs" bayrak ve belgesini Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde Ipek'e verdi.

Rektör Prof. Dr. Ipek, üniversitenin salginla mücadele konusunda sertifikasyon sürecini tamamladigini ve bunu aldigi belgeyle tescilledigini söyledi.

Alinan belge ile ögrenci, personel ve disaridan gelen vatandaslara güvenli bir kampüs hizmeti sunulacagini ifade eden Ipek, söyle konustu:

"Bu belgeyi Dogu Anadolu Bölgesi'nde de ilk alan üniversitelerden birisiyiz. Sinirli sayida üniversite de olsa biz de onlarin içerisinde bu belgeyi almaya hak kazandik. Bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Munzur Üniversitesi kampüsü diger tüm hizmetlerde de öncülük yapiyor. Devletimizin bize sundugu imkanlarla üniversitemizin fiziki altyapisini tamamlamis olduk. Ögrencilerimize her türlü sosyal imkani da olusturacak fiziki mekanlarin yapimini da en kisa zamanda tamamlamayi planliyoruz. Insallah 2022 bahar döneminde üniversitemiz hem sosyal alanlariyla hem de fiziki mekanlariyla hizmete girmis olacak."
Kaynak: AA