Hakkari'de 18 Yasindan Küçüklere Otobüs Ve Uçak Bilet Satisi Yasaklandi

Hakkari'de, 18 yasindan küçüklere otobüs terminalleri, hava yollari acenteleri ve bilet satis noktalarinda bilet satisinin yapilmayacagi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, il sinirlarinda ailesinin veya kurumun bilgisi disinda evden ve yurtlardan kaçan, kayip çocuk ve gençlerin baslarina gelebilecek, ileride yasamlarini olumsuz etkileyebilecek olaylarin engellenmesi, izinsiz il disina çikmalarin önüne geçilmesi, ailelerdeki kayip çocuk infialinin yasanmasinin engellenmesi amaciyla yeni bir düzenlemeye gidildi.

Düzenlemeye göre, sehirlerarasi otobüs terminallerinde, hava yollari acentelerinde ve bilet satis noktalarinda 18 yasindan küçüklere bilet satisi yapilmayacak.

Ayrica, 18 yasindan küçüklerin seyahatleri için yanlarinda velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalniz basina bilet talep etmeleri halinde iletisim araçlari ile irtibata geçilerek, çocugun yapmak istedigi seyahate iliskin bilgilerinin olup olmadigi teyit edilip ve bu durum tutanaga baglandiktan sonra bilet satisi yapilabilecek.

18 yasindan küçüklerin yalniz basina bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin seyahatten bilgisi olmadiginin tespit edilmesi halinde ise kolluk kuvvetleri bilgilendirilecek.

Kentte veya gidecegi ilde ögrenci oldugunu ispatlayan 18 yasindan küçüklere ise belge gösterdiginde bilet satisi yapilabilecek.

Kaynak: AA