Baskan Güder Açiklamasi 'Kapimiz Da Gönlümüz De Sonuna Kadar Açik'

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bagimsizlik ve Güvenlik Günü nedeniyle Battalgazi Görme Engelliler Ilk ve Ortaokulundaki ögrencilerle bir araya gelerek, “Kapimiz da gönlümüz de tüm imkanlarimizla birlikte her zaman özel gereksinimli vatandaslarimiza açiktir” dedi.

Baskan Güder Açiklamasi 'Kapimiz Da Gönlümüz De Sonuna Kadar Açik'
‘Engellilere pozitif ayrimcilik’ düsturuyla hareket eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bagimsizlik ve Güvenlik Günü nedeniyle Battalgazi Görme Engelliler Ilk ve Ortaokulunda egitim ve ögrenim gören 16 ögrenciyi siniflarinda ziyaret etti. Her daim özel gereksinimli bireylerin yaninda olan engelli dostu Baskan Güder, ögrenci ve ögretmenlerle sohbet ederek, görme engeli bulunan ögrencilerin bu özel günlerini kutladi. Ögrencilere hediye ettigi konusan saatleri kollarina bizzat kendisi takan Baskan Güder, özel gereksinimli vatandaslarin baslarinin taci olduguna dikkat çekerek, ögrencilerle birlikte sarkilar söyledi.



“Baskanimiza tesekkür ediyorum”

Gerçeklestirilen ziyaretten dolayi mutluluklarini ifade eden Battalgazi Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Kazim Alkan, “Okulumuz 2019 yilindan bu yana egitim ve ögretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ortaokul kisminda 7 ögrenci, ilkokul kisminda ise 9 ögrencilerimize egitimler veriyoruz. Her yil Ekim ayinin ikinci haftasinda kutlanan 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Bagimsizlik ve Güvenlik Günü nedeniyle Battalgazi Belediye Baskanimiz bizleri ve ögrencilerimize sürpriz bir ziyaret gerçeklestirdi. Ögrencilerimizi mutlu ettiler. Ögrencilerimiz adina tesekkürlerimizi sunuyoruz” seklinde konustu.



“Çocuklarimiz mutlu oldular”

Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Mehmet Metin Yaltay da, “Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e okulumuza tesriflerinden dolayi tesekkürlerimi sunuyoruz. Kendileri bu özel gün münasebetiyle ögrencilerimizi mutlu ettiler, hediyeler verdiler. Çocuklarimizin yüzlerindeki mutlulugu hepimiz gördük. Engelli dostu baskanimiza bu güzel ziyareti için sükranlarimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Onlar mutluysa eger biz de mutluyuz”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise engellilere önem verdiklerini belirterek, “Onlarin mutlulugu her seye deger. Onlar mutluysa eger biz de mutluyuz. Bugün Dünya Beyaz Baston Körler Bagimsizlik ve Güvenlik Günü nedeniyle özel gereksinimli yavrularimizi ziyaret ettik. Özel gereksinimli çocuklarimiz toplumumuzun bir gerçegidir ve bizim kiymetlilerimizdir. Onlari dislamak yerine toplumla bütünlestirmemiz gerekiyor. Onlari sadece bir gün degil her gün hatirlamamiz gerekiyor. Özellikle Hükümetimiz özel gereksinimli çocuklarimiza ayri bir ihtimam gösteriyor. Özel gereksinimli yavrularimizin hayatlarini kolaylastirmak için modern okullar açildi. 20 yil öncesine baktigimiz zaman sadece özel rehabilitasyon merkezileri varken, suanda devlet okullari özellerin çok çok ilerisinde. Battalgazi Belediyesi olarak Engelsiz Yasam Merkezimiz ile de bölgemizdeki özel gereksinimli vatandaslarimiza hizmet veriyoruz. Suanda yaklasik 250 ögrencimiz oradan faydalaniyor. Hayirli bir hizmeti yürütüyoruz. Sunu özellikle ifade etmek isterim ki; kapimiz da gönlümüz de tüm imkanlarimizla birlikte her zaman özel gereksinimli vatandaslarimiza açiktir. Herkesin karanliklarinin bir gün aydinliga dönmesini temenni ediyor, özel gereksinimli yavrularimiz ve vatandaslarimiz üzerinde emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA