TBMM Sosyal Kooperatifçilik Alt Komisyonu Baskanligina AK Parti Bolu Milletvekili Aydin Seçildi

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Sosyal Kooperatifçilik Kapsaminda Israfin Önlenmesine Yönelik Uygulamalarin Arastirilmasi ve Yayginlastirilmasi Alt Komisyonu Baskanligina AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydin seçildi.

Komisyon, en yasli üye sifatiyla MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak baskanliginda toplandi. Yapilan oylamada, AK Parti'li Aydin, Komisyon Baskanligi görevine getirildi.

Aydin, yaptigi konusmada, sosyal kooperatiflerin, kamu veya özel sektörün tek basina çözüm üretemedigi ya da çözüm üretmekte yetersiz kaldigi özellikle saglik, egitim ve çevre hizmetlerinin saglanmasinda ve dezavantajli gruplarin isgücüne katilimlarinin desteklenmesi alanlarinda faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Komisyon olarak sosyal kooperatifçiligin arastirilmasi, gelistirilmesi ve farkindaliginin artirilmasini temel öncelik olarak ele alacaklarini ifade eden Aydin, "Sosyal kooperatifçilik, aslinda kavram olarak eski ama uygulamada yeni olmasina ragmen bu milletin özünde olan yardimlasma, dayanisma, dezavantajli gruplarin is gücüne katilimi ve bununla beraber gida israfinin önlenmesi, gida bankaciligi ve sifir atikla ilgili pek çok konuyu içinde barindirmaktadir. Komisyonun çalismalarinin bu baglamlar çerçevesinde hayirli islere imza atacagi inancini ifade etmek istiyorum." diye konustu.

Daha sonra Ticaret Bakanligi Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Ekrem Alper Bozkurt, "Sosyal Kooperatif"in tanimi ve faaliyet alanlari hakkinda sunum yapti.

Kaynak: AA