Sinirda 59 Yil Sonra Bulunan Sehidin Mezari Onarildi

Suriye sinirindaki Sanliurfa’nin Akçakale ilçesinde kaçakçilarla girdigi çatismada sehit düsen Denizlili er Ibrahim Keçe’nin 59 yil sonra bulunan mezari yeniden onarildi. Ilçeye gelen sehidin oglu ve torunu mezarin basinda dua etti.

Sinirda 59 Yil Sonra Bulunan Sehidin Mezari Onarildi
Sanliurfa’nin Akçakale ilçesindeki Suriye sinirinda askerlik görevini yaparken 2 Mart 1962 yilinda kaçakçilarla girdigi çatismada sehit düsen Denizlili Ibrahim Keçe’nin oglu Ramazan Keçe ve dedesinin ismini tasiyan torunu Ibrahim Keçe mezara 59 yil sonra kavustu. Suriye sinirindaki Sanliurfa’nin Akçakale ilçesinde sehit düsen er Ibrahim Keçe’nin cenazesi o dönemde nöbet tuttugu kulübenin altina defnedildi. Iletisim ve ulasim sikintisi nedeniyle Keçe ailesi Ibrahim Keçe’nin cenazesinin nereye defnedildigini ögrenemedi. Ibrahim Keçe’nin esi ve oglu, 59 yil boyunca mezarin nerede oldugunu ögrenemedi. Babasi sehit düstügünde 3 yasinda olan Ramazan Keçe ,59 yil sonra babasinin mezarini bulmak için harekete geçti. Resmi kurumlara yaptigi basvurulardan sonuç alamayan Keçe, Sanliurfa’nin Akçakale ilçesine giderek Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi Baskani Bekir Kilci’nin destegiyle mezarin yerini bulmayi basardi. 59 yil sonra sehit babasinin mezarinin basinda dua eden Ramazan Keçe, mezarin belirgin hale gelmesi için Sanliurfa Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi yetkililerinden yardim ve destek istedi. 2020 yilinda bulunan mezar, 2021 tarihinde Sanliurfa Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi ile Sanliurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünün katkilariyla restore edilerek görünür hale getirildi.

Yeniden restore edilen mezari ziyaret eden Sanliurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hasan Bilici, Sehit ve Gazi Aileleri Dernegi Baskani Bekir Kilci, dernegin yönetim kurulu üyesi Ali Sen, sehidin oglu Ramazan Keçe ve torunu Ibrahim Keçe dua etti. Dualarin ardindan sehidin mezarina gül ve karanfil birakilirken Sanliurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Hasan Bilici, sehidin oglu ve torununa Türk bayragi hediye etti.

Dedesinin mezar yerinin bulunmasi ve onarilmasinda emegi geçenlere tesekkür eden sehidin torunu Ibrahim Keçe, “Sehit dedemin mezarini 59 yil sonra Sanliurfa’nin Akçakale ilçesi Buket köyünde bulduk. Resmi kayitlarda yeri tam olarak belli degildi. Bize yardimci olan Sanliurfa Sehit ve Gazi Aileleri Dernek Baskani Bekir Kilci’ya, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürümüze ve emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum. Bu kadar yil sonra mezarini bulduk. Basinda bir Fatiha okuduk, onur ve gurur verici. Sehitlerimiz her zaman ve her yerde bizim için önemli, bunun zamani yok. Biz dedemin mezarini çok geç bulduk ama sonunda mezarin basinda bir Fatiha okuma gururuna eristik. Bu mezarin yapiminda bize katkida bulunan her kim varsa hepsine tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA