Memur-Sen Genel Baskani Yalçin, Bayburt'ta Konustu Açiklamasi

'Bu toplu sözlesmede 92 yeni kazanim var. 5 sözlesmede biz 258 kazanim elde etmistik. Simdi üzerine 92 yeni kazanim koyduk'

Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, son toplu sözlesmeye iliskin, "Bu toplu sözlesmede 92 yeni kazanim var. 5 sözlesmede biz 258 kazanim elde etmistik. Simdi üzerine 92 yeni kazanim koyduk." dedi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bayburt'a gelen Yalçin, Vali Cüneyt Epcim ile Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen'i makamlarinda ziyaret etti.

Daha sonra Ögretmen Evi'nde düzenlenen Bayburt Teskilat Bulusmasi'na katilan Yalçin, sendika olarak ilk andan toplu sözlesme hakki aldiklari döneme kadar çok ciddi emek ve gayret verdiklerini söyledi.

Son toplu sözlesme ile önemli kazanimlarin elde edildigini belirten Yalçin, "Bu toplu sözlesmede 92 yeni kazanim var. 5 sözlesmede biz 258 kazanim elde etmistik. Simdi üzerine 92 yeni kazanim koyduk. 87 de eski kazanimin üzerine ilave yaptik, oldu 179 alanda iyilestirme. PTT'de çalisan arkadaslar var, idari hizmet sözlesmeli isçi maasini soruyorlardi. 4 bin lira alan arkadaslar, kamudaki en düsük memur ücreti 9 bin kisi tek kalemde 300 lira seyyanen maaslarina aylik iyilestirme yaptik." diye konustu.

Yalçin, 5 dönemdir masaya 3600 ek göstergeyi götürdüklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Masada zorluyoruz, diyorlar ki 'Hayir. Sizin ruhsat üstüne kat çikmaya yetmiyor. Bunlari burada görüsemezsiniz, bunlar kapsam disi. Sözlesmeliler konusu kapsam disi. Siz bunu burada yapmazsiniz. Sizin sinirlariniz görüseceginiz konular belli.' Israrla inatla kararlilikla götürdük, rapor verdik, gündeme getirdik, arastirma yayinladik. Ama isin pesini birakmadik. Ne oldu peki? Bu toplu sözlesmede gömlegin dügmelerini yirttik. Kapsami genislettik ve ikisi hakkinda da toplu sözlesme karari aldik. Demek ki azimle kararlilikla zorlaya zorlaya devam etmek lazim. Tipki 1992'de baslayip anayasa degisikligini saglayip daha sonra toplu sözlesme hakkini aldigimiz gibi."

Su anda iki konuyu Memur-Sen ile hükümetin bir yil içinde çalisacagini dile getiren Yalçin, söyle konustu:

"Kararimiz su, sinirlamayi da kaldirdik, koymadik. Çünkü bazi meslek gruplari diyordu, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yetkili konfederasyonla bir yil içinde çalisilmasi ve tamamlanarak hayata geçirilmesi. Neyi getirecek, 30 bin lira emeklilik ikramiyesini artiracak. Emekli maasini 750 ile 1100 lira arasinda oynatacak. Son derece kiymetli bir kazanim. Tarihi bir adim. Halbuki vaat bosta geziyordu. Simdi ne oldu vaat karara dönüstü, icraata bizim sayemizde geçecek ve kasimda start vermek için mücadele edecegiz ve bir yil içinde tamamlayacagiz. Cumhurbaskanimizi ziyaret ettik, karardan bahsettik, o da Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanina talimat vererek 'Bir an önce yetkili konfederasyonla tüm detaylari çalisip ve hayata geçirelim.' diye talimat verdi."

Kaynak: AA