Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantisi Yapildi

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantisi yapildi.



Batman Eczacilar Odasi toplanti salonunda düzenlenen, Kent Konseyi Baskani Abdülkadir Demir'in açilis konusmasi ile baslayan toplantida, "salgin yönetimi", "asi çalismalarindaki son durum" gibi konular görüsüldü.

Il Saglik Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Batman'in Türkiye'de vaka sayisi en az 15 ilden biri oldugunu belirterek, hastanelerde yatan hasta sayisinda ciddi bir azalma oldugunu söyledi.

"Salginin en fazla pik yaptigi dönemde ilde hastanelerde yatan hasta sayisinda 450 rakamlarini görmüstük. Su an kamu ve özel tüm hastanelerimizde 28 yatan hastamiz var ve 23 yogun bakimda yatan hastamiz var. Bu hastalarimizdan 11'i entübe. Bu durum ilde bagisiklik sisteminin olustugunu gösterir." diyen Pamukçu, vaka sayisinda su an iyi durumda olduklarini ancak asi için ayni seyi söylemenin mümkün olmadigini belirtti.

Pamukçu, sunlari kaydetti:

"Birinci dozda yüzde 73,6'da, ikinci dozda da asi takvimi tanimlanmis kisi sayisinda yüzde 54,3 civarindayiz. Hala turuncu kategoriye geçemedik. Insanlarimizin saglik camiasinin sundugu öneriler çerçevesinde hareket etmesini istiyoruz. Özelikle çalisan kesimin asi yaptirmasi önemli."

Toplantiya, Anadolu Aslanlari Isadamlari Dernegi (ASKON) Batman Sube Baskani Mehmet Selman Nasiroglu ve Egitim Bir-Sen Sube Baskani Mehmet Ergin de katildi.

Kaynak: AA