Yerli Kömürü Online Satmaya Çalisinca Yakayi Ele Verdiler

Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, hava kirliligi ile mücadele kapsaminda kömür satisi yapilan isletmelere sürdürdügü denetimlere ara vermiyor. Ekipler, sosyal medya üzerinden kömür satisi yaptigi bilgisine ulastigi is yerinde denetim yapti. Yapilan denetimlerde 29 ton kalorifik degeri düsük yerli kömür ele geçirildi.

Yerli Kömürü Online Satmaya Çalisinca Yakayi Ele Verdiler
Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, isinmadan kaynakli hava kirliligi ile mücadele kapsaminda yaptigi denetimlerde 29 ton kalorifik degeri düsük yerli kömür tespit etti. Isletmeye cezai islem uygulayan ekipler, kömürlerin de geri iade edilene kadar gözetim altinda tutmak için yediemine götürülmesini sagladi.

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün "Temiz Sehir Düzce" slogani ile baslattigi hava kirliligi ile mücadele devam ediyor. Hava kirliligi ile mücadelesini etkin bir sekilde sürdüren Düzce Belediyesi, sehrin hava kalitesini yükseltmek için denetimlerini araliksiz sürdürüyor.

Sosyal medyadan satis ekipleri harekete geçirdi

Düzcelilerin yaklasan kis mevsimi öncesinde temiz hava solumasi adina araliksiz denetimlerini sürdüren Zabita müdürlügü ekipleri, sosyal medya üzerinden yerli kömür satisi yapildigi bilgisine ulasti.

Isletmenin yerini belirleyerek denetime giden ekipler, satisa hazir halde 29 ton kalorifik degeri düsük yerli kömür tespit etti. Mahalli Çevre Kurulu karariyla satisi yasak olan kömürlerden ötürü isletmeye cezai islem uygulanirken, söz konusu kömürler de isletme sahibi tarafindan geri iade etme süresince gözetim altinda tutulmasi için yediemine götürüldü.

Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi ile koordine halinde denetimleri sürekli hale getiren Zabita Müdürlügü, hem kömür satis yerlerini hem de vatandaslari kalorifik degeri düsük yerli kömür kullanmamalari konusunda uyardi.
Kaynak: İHA