Yahsihan Belediyesi Itfaiye Ekipleri Okulda Yangin Ve Kurtarma Tatbikati Gerçeklestirdi

Yahsihan Belediyesi Itfaiye Ekipleri, 13 Ekim Afet Risklerinin Azaltilmasi Günü dolayisiyla okulda yangin ve kurtarma tatbikati gerçeklestirdi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Sehit Ahmet Sandalci Anadolu Lisesi'nde gerçeklestirilen tatbikatta, itfaiye ekiplerince ögrencilere yangin sirasinda nasil davranilacagi, yangina müdahale ve yangin söndürme cihazlari hakkinda bilgi verildi.

Daha sonra senaryo geregi okul bahçesinde çikan yangin ekipler ve ögrenciler tarafindan söndürülerek, okulda mahsur kalan ögrencilerin tahliyesi yapildi.

Yahsihan Belediyesi Itfaiye Müdürü Abdullah Ogan, tatbikatlarda ögrencilerin neler yapacaklarini uygulamali olarak ögrendiklerini belirtti.

Evde çikan yanginlarin büyük bir bölümünün alinacak tedbirlerle önlenebilecegine dikkati çeken Ogan, "Afet Risklerinin Azaltilmasi Günü dolayisiyla okulumuzun istegi üzerine tatbikat yapmak istedik. Evimizde, is yerimizde ve okulumuzda gerekli tedbiri alirsak birçok yangin ve kazanin da önüne geçebiliriz. Amacimiz, insan unsurlu kazalari en aza indirmektir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA