Vali Dagli Açiklamasi 'Afetler Daha Da Artacak Gibi'

"Dünya Afet ve Risklerinin Azaltilmasi Günü" programinda konusan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, "Afetler daha da artacak gibi bir görüntü sergileniyor. Bu anlamda hazirliklarimizi daha fazla arttirmamiz lazim. Samsun’da 15 yasini tamamlayan ögrencilerimizi Afet ve Acil Durum (AFAD) gönüllüsü olmaya davet ediyorum" dedi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Afetler Daha Da Artacak Gibi'
Samsun Büyüksehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde gerçeklesen programda "Dünya Afet ve Risklerinin Azaltilmasi Günü" kapsaminda AFAD gönüllülük kampanyasinin açilisi gerçeklestirildi.

Program ilk olarak Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü Sosyal Hizmet Uzmani Merve Arici Kizek tarafindan ’nasil AFAD gönüllüsü olunur ve AFAD gönüllük sisteminin faydalari’ konularinda sunum yapilmasiyla basladi.

Uzman Kizek sunumda, "AFAD gönüllük sistemine öncelikle E-Devlet sistemi üzerinde basvuruyoruz. Basvurumuz kabul olduktan sonra sistem gönüllük sistemine yönlendiriliyor. Sisteme giris yaptiktan sonra sistemdeki egitimleri tamamlamamiz gerekiyor. Bu sistem herkesin kendi kisisel bilgilerinin oldugu sistemdir. Bu sisteme giris yaptiktan sonra sizlerden istegimiz tüm uzaktan egitimlerini tamamlamaniz. Bu egitimleri tamamladiktan sonra temel AFAD gönüllüsü oluyorsunuz" diye konustu.



"Okullarimizda yayginlastiracagiz"

Akabinde kürsüye gelen Samsun Valisi Dagli, "AFAD gönüllülük egitimi ve gönüllülük kampanyasini açilisini bugün itibariyla yapiyoruz. Bu ülkemizin tamaminda baslayan bir programdir. Özellikle okullarimizda baslamak suretiyle AFAD gönüllügü artirilacak. Bütün çabamiz gayretimiz bu yöndedir. Afetlerle son yillarda daha fazla karsi karsiya kaliyoruz. Gerek dünyadaki gerek ülkemizdeki afetlerin arttigini hatta ilimizde de AFAD’a maruz bir il oldugumuzu biliyoruz. 1940’li yillarda Ladik ve Vezirköprü’de yasanan deprem, son yillardaki sel felaketleri ve heyelan gibi afetlere maruz kaldik. Bunlar iklim degisikligi ile daha fazla yasanir hale geldi. Insallah bu sekilde olmaz. Ancak daha da artacak gibi bir görüntü sergileniyor. Bu anlamda hazirliklarimizi daha fazla arttirmamiz lazim. 15 yasindan itibaren bu egitimler afet gönüllügü baslamak suretiyle afet gönüllüsü olma sansimiz var. Okullarimizda bunu yayginlastiracagiz. Yine okullarimizda bu manada kulüpler kollar olusturuluyor" seklinde konustu.



"15 yasini dolduranlari gönüllü olmaya davet ediyorum"

Samsun’da ögrencileri AFAD gönüllü olmaya davet eden Vali Dagli, "Gönüllülügün ne kadar önemli oldugunu ben Sinop’ta yasadigimiz sel felaketinde gördüm. Ayancik koordinatörü olarak görev yaparken birinci günden itibaren gönüllülerin oraya gelmeye basladigini gördük. Tabii, oradakiler daha yetiskin gönüllülerdi. Orada arama kurtarmaya katilanlar, yardim dagitimina katilanlar ve her anlamda AFAD gönüllerimiz orada yer almis oldu. Bizim halkimizda gerçekten yardimlasma duygusu çok fazla. Samsun’da ögrencilerimizi tamamini birer AFAD gönüllüsü yapmak suretiyle egitimlerinin tamamlamalarini istiyoruz. Hazirlikli olmak durumundayiz her zaman. Samsun’da 15 yasini tamamlayan ögrencilerimizi AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyorum" seklinde konustu.

Programin sonunda Vali Dagli, Vali Yardimcisi Hasan Öztürk, Ilkadim Kaymakami Ibrahim Keklik, Atakum Kaymakami Kemal Yildiz, Canik Kaymakami Mahmut Halal, Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit ve Il Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarli, AFAD gönüllüsü olan ögrencilere çanta hediye etti.
Kaynak: İHA