Ordu'da Birinci Sinif Kivinin Kilogrami 8 Liradan Satilacak

Ordu'da hasadina kasim ayinin ikinci haftasinda baslanmasi beklenen kivinin satis fiyati belirlendi.

Ordu Kivi Üreticileri Birligi Baskani Yusuf Uzunlar, Altinordu Ziraat Odasi'nda düzenledigi basin toplantisinda, kivi hasadina az bir süre kaldigini söyledi.

Findiktan sonra üreticisine en çok kazandiran ürünlerin basinda gelen kivinin fiyatini önceki yillarda oldugu gibi siniflarina göre belirlediklerini ifade eden Uzunlar, "Bu sezon birinci sinif dedigimiz 90 gram ve üzeri kivinin kilogram fiyati 8, ikinci sinif dedigimiz 70 gram ve üzeri kivinin fiyati 4,5, üçüncü sinif olarak tabir ettigimiz 50 gram ve üzeri kivinin fiyati ise 1,5 lira olarak belirlendi." dedi.

Uzunlar, kivi ödemelerinin üreticilere pesin yapilacagini, kullanilacak kasa ve nakliye ödemelerinin aliciya ait oldugunu belirterek, fiyatlarin tüm üreticilere hayirli olmasini diledi.

Üreticileri erken hasattan kaçinmalari konusunda uyaran Uzunlar, bu sezon kivinin kalitesinin oldukça iyi oldugunu kaydetti.

Birlik Baskani Yusuf Uzunlar, Ordu'da bu sezon 8 bin ton civarinda kivi rekoltesi beklendigine isaret ederek, Ordu kivisinin marka oldugunu, alicisinin her geçen yil arttigini söyledi.

Kaynak: AA