25. Uluslararasi Ankara Caz Festivali Yarin Basliyor

'Cazda Sürdürülebilirlik' temasiyla yapilacak festivalin açilis konserini Hava Kuvvetleri Komutanligi Cazin Kartallari Orkestrasi verecek, orkestraya vokalist Yildiz Ibrahimova eslik edecek.

Kültür ve Turizm Bakanliginca desteklenen ve Caz Dernegince düzenlenen 25. Uluslararasi Ankara Caz Festivali yarin baslayacak.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, festival, bu yil "Cazda Sürdürülebilirlik" temasiyla yapilacak. Uzun soluklu caz çalismalarinin önemine ve zorluklarina deginilecek festivalde tüm etkinlikler sosyal mesafe, maske gibi önlemler alinarak düzenlenecek.

Yerli sanatçilarin yani sira 4 farkli ülkeden müzisyenlerin de yer aldigi festivalin açilis konserini Hava Kuvvetleri Komutanligi Cazin Kartallari Orkestrasi verecek. Orkestraya solist olarak vokalist Yildiz Ibrahimova eslik edecek.

Caz Dernegi 25. Yil Özel Ödülü, caz sanatçisi Tuna Ötenel'e konser öncesinde takdim edilecek.

Festival kapsaminda, Italyan besteci ve piyanist Remo Anzovino ve akordeon sanatçisi Gianni Fassetta birlikte verecekleri konserle, CerModern'de cazseverlerle bulusacak.

Sanatseverler, 14-24 Ekim'deki festivalde bazi etkinliklere ücretsiz katilabilecek.

Etkinliklerle ilgili detayli bilgiye, "https://www.cazdernegi.org/festivals/ankaracazfestivali" adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: AA