Hakkari'de Güvenlik Korucularina Yönelik 'Hizmet Içi Egitim Programi' Düzenlendi

Vali Idris Akbiyik: 'Artik Hakkari'de terör bitme noktasinda. Neredeyse tekli rakamlara indi. Eskiden 5'er, 10'ar, 50'serli gruplarla saldiriyorlardi su anda iki kisi dahi çikamiyorlar. Çiktiklarinda da sizler, kahraman güvenlik güçlerimiz geregini yapiyor'

Hakkari'de, Iller Idaresi Genel Müdürlügünce güvenlik korucularina yönelik "Hizmet Içi Egitim Programi" gerçeklestirildi.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan sinevizyon gösterimi yapildi.

Burada bir konusma yapan Vali Idris Akbiyik, güvenlik korucularinin asayisin, huzurun, güvenligin saglanmasinda önemli görev üstlendigini ve terörle mücadelede jandarma ve emniyetin en büyük yardimcilari oldugunu söyledi.

Kentte de güvenlik korucularinin birçok kahramanlik örnegi sergiledigini belirten Akbiyik, "Hakkari, Türkiye'de en çok sehit veren illerimizden birisi. Bunlarin da büyük bir bölümü güvenlik korucusu. Hakkari'de 2 bin 550 civari da asker, polis, jandarmamiz sehit olmustur. Yani bu topragin her karisi sizlerin, milletimizin kanlariyla sulanmistir. Onun için buralar vatandir, kutsaldir. Tüm sehitlerimize rahmet diliyorum." diye konustu.

Terörle mücadelede kararlilik vurgusu yapan Akbiyik, sunlari kaydetti:

"Artik Hakkari'de terör bitme noktasinda. Neredeyse tekli rakamlara indi. Eskiden 5'er, 10'ar, 50'serli gruplarla saldiriyorlardi su anda iki kisi dahi çikamiyorlar. Çiktiklarinda da sizler, kahraman güvenlik güçlerimiz geregini yapiyor. Hakkarililerin en az Adanalilar kadar, Konyalilar kadar ya da Istanbullular kadar huzura, mutluluga, eglenceye, sanata, spora hakki var. Son yillarda da bu anlamda büyük gelismeler var. Hakkari adeta bir egitim, saglik, yatirim seferberligi yasiyor ve tarihinin en iyi yatirim ve hizmetlerini aliyor."

Iller Idaresi Genel Müdür Yardimcisi Yusuf Izzet Karaman da katilimcilara Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun selamlarini iletti.

Güvenlik koruculugu sisteminin kurulusuna deginen Karaman, su ifadeleri kullandi:

"Iller Idaresi Genel Müdürlügü bünyesinde Korucular Daire Baskanligi olarak Sayin Cumhurbaskanimizin destegi ve himayelerinde, Sayin Bakanimiz Süleyman Soylu'nun talimatlariyla kuruldugumuz 2016 yilindan bugüne kadar korucularimizin temel meseleleriyle yakindan ilgilenmeye gayret göstermekteyiz. Bugün itibariyla ülkemizde yaklasik 80 bin güvenlik korucularimiz ve gönüllü güvenlik korucularimiz hizmet vermektedir."

Konusmalarin ardindan Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Oguzhan Aydin, katilimcilara vatan ve millet sevgisi, hosgörü, merhamet, aile içi iletisim ve halkla iliskiler konulariyla ilgili sunum yapti.

Programa, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ahmet Kavukçu, Korucular Daire Baskani Eyüp Özdemir ve güvenlik koruculari katildi.

Kaynak: AA