AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, Belçika'da Türklerle Bulustu Açiklamasi

'Avrupa'daki meselelerin çözümüne oradaki kardeslerimizin önemli katkilari olacagi kanaatindeyim'.

AK Parti Dis Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, Avrupa'daki Türk toplumlarinin sorunlarin çözümünde önemli rol oynayabilecegini, bu ülkelerde hukuk önündeki esitliklerinin toplumsal hayata da yansimasi gerektigini söyledi.

Ala, Belçika'nin Anvers sehrinde Uluslararasi Demokratlar Birligi (UID) yöneticileri ile bir araya geldi.

Belçika'daki Türk toplumunun çözümün yaninda olmasi gerektigine isaret eden Ala, "Avrupa'daki meselelerin çözümüne oradaki kardeslerimizin önemli katkilari olacagi kanaatindeyim." dedi.

Türkiye'nin bu anlamda katki saglamaya hazir oldugunun altini çizen Ala, "Kardeslerimizin bulunduklari ülkelerde en çok yararlanabilen, en çok katkida bulunabilen topluluklar olmasini arzu ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Avrupa'daki Türklere zaman zaman agir yükler yüklendigini, hatta onlarin görmezden gelindigini, belli sorunlarin onlara mal edildigini belirten Ala, hukuk önündeki esitligin pratikte de gerçeklesmesi gerektigine degindi.

Programa, AK Parti Istanbul Milletvekili Zafer Sirakaya, UID Genel Baskani Köksal Kus, AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açikgöz, UID Bölge Baskani Enis Çimen ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: AA