Yunus Emre Tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda Anildi

Halk sairi Yunus Emre vefatinin 700’üncü yilinda Tarihi Ishak Pasa Sarayi’nda düzenlenen programla anildi.

Yunus Emre Tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda Anildi
Türk dili ve medeniyetinin temel taslarindan biri olan Yunus Emre’nin vefatinin 700’üncü yili nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanliginin destekleri, Agri Belediyesi ve Agri Kalkinma ve Egitim Kültür Vakfi (AKEV) ortakligiyla Ishak Pasa Sarayi’nda düzenlenen programda, Konya Türk Tasavvuf Müzigi Toplulugu, Yunus Emre’nin eserlerini seslendirdi. Sarayin avlusunda Ahmed-i Hani’nin Mem ve Zin kitabindan da bir bölümün seslendirildi.

Programda konusan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, “Sayin Cumhurbaskanimizin takdiriyle de bu sene ’Yunus Emre ve Türkçe Yili’ olarak ilan edildi. Biz de Kültür ve Turizm Bakanligi olarak kiymetli sanatçilarimizla birlikte gerek yurt içinde gerekse yurt disinda bizi biz yapan bu kiymetli degeri anmak, felsefesini anlamak, hatirlatmak ve özellikle genç nesillere anlatabilmek için çesitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün çok özel bir etkinlik oldu. Ecdadimizin Anadolu’ya vurdugu mühürlerden en kiymetlilerinden bir tanesi olan Ishak Pasa Sarayi’nda bu essiz ezgileri, bu muhtesem sözleri dinleyebilmek saniyorum her kula nasip olmaz. Çok essiz bir gece oldu. Iste tüm bunlar bizi biz yapan ve yüz yillardir bizi ahenk içerisinde tutan ezgiler ve güzel sözlerdi” ifadelerine yer verdi.

Agri Valisi Dr. Osman Varol ise, “Anadolu’nun giris kapisi olan kadim kentimizde, ecdadimizin tasi nakis gibi isledigi Ishak Pasa Sarayi’nda, Anadolu’nun dünyaya verdigi mesaji yansitan bu etkinlikte bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Binlerce yildir birçok medeniyete ev sahipligi yapmis olan bu kadim topraklarda Yunus Emre’nin tüm dünyaya ilettigi dostluk ve kardeslik ortamini hep birlikte tecrübe ediyoruz. Birlik ve beraberlikten aldigimiz güçle ilimizin refah düzeyini yükseltmek için çalisiyor, yaz boyunca gerçeklestirdigimiz ve devam eden kültür sanat etkinlikleriyle Ishak Pasa Sarayi basta olmak üzere ilimizin degerlerini ülkemizin vatandaslarina sunuyor, bu degerlerimizi tüm dünya insanligina mal etmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Agri Belediye Baskani Savci Sayan programda yaptigi konusmasinda birlik ve beraberlige vurgu yaparak, "Ne demis Yunus Emre, ’Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim. Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz.’ Bundan dolayi dünyanin gereksiz ve kimseye kalmayacagini biliyorsak o zaman kardesligin ve sevginin, birlik ve beraberligin, Türkiye bütünlügünün ne kadar önemli oldugunu bugün burda hepimiz Yunus Emre ve Han-i Baba’nin konusmasiyla bir kez daha dosta düsmana göstermis oluyoruz. Yunus Emre ve Hani-i Baba’nin sevgi dili bu muhtesem sarayda yükseliyorsa bütün dünyaya Türkiye’nin birligini ve beraberligini gösteriyor. Bu bizim için bir gurur vesilesi” dedi
Kaynak: İHA