Sinagog Saldirisinda 1 Kisiyi Öldürüp 3'Ünü Yaralayan ABD'li Gence Müebbet Hapis

ABD'nin California eyaletinde sinagoga düzenledigi saldirida yasli bir kadini öldüren ve 3 kisiyi yaralayan John T. Earnest, müebbet hapisle cezalandirildi.

San Diego sehrinde Yahudilerin Hamursuz Bayrami'nda gerçeklestirdigi saldiriyi temmuz ayindaki durusmada kabul eden 22 yasindaki hemsirelik okulu ögrencisi John T. Earnest ömür boyu hapse mahkum edildi.

Kararin açiklanmasindan sonra söz hakki isteyen Earnest'in isteginin, durusmanin beyaz üstünlükçü söylemler için "siyasi bir forum" olmasini istemedigini belirten Yargiç Peter Deddeh tarafindan reddedildigi belirtildi.

Saldirgan, 27 Nisan 2019'da Chabad of Poway sinagoguna düzenledigi saldirinin hemen ardindan 911 acil yardim hattini aramis, "Bütün beyazlari yok etmeye çalisan Yahudilere karsi ulusumuzu savunuyorum." demisti.

Earnest, temmuzdaki durusmada California'daki Dar-ul-Arqam Mosque camisine kundaklama girisiminde bulundugunu da itiraf etmisti.

Beyaz üstünlügüne inanan saldirganin ayrica, sinagog saldirisindan kisa bir süre önce, Yeni Zelanda'da iki ayri camide namaz kilan 51 Müslüman'i öldürüp 49'unu yaralayan Brenton Tarrant isimli teröristin de hayrani oldugu ortaya çikmisti.

Kaynak: AA