Vali Erkaya Yırık'tan '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Mesajı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolaysıyla kutlama mesajı yayımlandı.

Vali Yırık mesajında, demokrasinin temel ve vazgeçilmez unsurlarının başında gelen basının halkın haber alma hakkının temininde, kamuoyunun doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesinde önemli bir adımı oluşturduğunu belirtti.

Son yıllarda iletişim teknolojilerinde kaydedilen ilerlemelerin basın-yayın sektöründe de kendini gösterdiğini ifade eden Yırık, şunları kaydetti:

"Ülke ve dünya gündemine ilişkin gelişmelerin kamuoyuna duyurulmasında, bölgemiz ve ilimizdeki gelişmelerden halkımızın haberdar edilmesinde, vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarının gündeme taşınmasında kamu hizmeti gören gazetecilerimizin, üstlendikleri bu görevi sorumluluk bilinciyle özverili şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Ülkemizde huzur ve barış ortamının sağlanmasında, birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde birleştirici bir unsur olan basının bu konuda her daim sağduyulu hareket edeceğinden şüphe duymuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, mesai mevhumu gözetmeksizin mesleğini icra eden tüm gazetecilerimizin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaynak: AA