Aleyna Çakır olayında son dakika kan donduran ifade!

3 Haziran'da Ankara Keçiören'deki evinin salonunda yerde yüzüstü yatar halde ve boynunda bornoz kuşağı bağlı bulunan Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünü araştırıyor. Aleyna Çakır'ın eski komşusu Müge Anlı'ya konuştu. Anne-baba da dahil olmak üzere Türkiye ilk kez duydukları karşısında bir kez daha şoke oldu.

Aleyna Çakır olayında son dakika kan donduran ifade!
Aleyna Çakır olayında son dakika kan donduran ifade!
ÜMİTCAN UYGUN TUTUKLANDI MI?

Aleyna Çakır'ın avukatı Müge Anlı'da son dakika gelişmelerini açıkladı. 'Aleyna'nın ölümü intihar olsa dahi Ümitcan'ın tutuklanacağına inanıyoruz. Ümitcan programa çıkan herkesi tehdit ediyor ve şu an yurt dışına dahi kaçabilir' diyen Avukat Tuğçe Hanım, Aleyna Çakır dosyasına ilişkin son gelişmeleri şöyle sıraladı...

1- Savcı, Müge Anlı'ya bağlanan kişilerin kimlik bilgilerini istiyor ve tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

2- Şüphelilerle ilgili HTS kayıtları çıktı, analiz için emniyet müdürlüğüne gönderildi.

3 - Gerçek ölüm sebebi için Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan rapor bekleniyor.

4- DNA eşleştirmesi için örnek alınmasını bekleniyor.

ALEYNA ÇAKIR CİNAYETE Mİ KURBAN GİTTİ?

Aleyna Çakır'ın ses kaydını çeken komşu, Müge Anlı canlı yayınında ilk kez anlattıklarıyla şoke etti. Aleyna'nın gördüğü şiddet nedeni ile başka bir eve taşındığını belirten komşu, 'Ümitcan bir gün beni 'Hadi gözün aydın, anneanne oluyorsun' diye aradı. Birkaç gün sonra yine aynı şekilde şiddet gördü, seslerini uydum.'

'HER YER KANDI!'

'Aleyna'nın yanına gittiğimde her yer kandı. Öyle kesik gibi az bir kan da değildi. O gün Aleyna özel bir hastaneye gitmişti, serum taktırmıştı. 'Ne oldu?' diye sorduğumda da, 'Bana bir şey sorma abla' dedi. Gördüğü şiddet yüzünden bebeğinin öldüğünü düşünüyorum.' dedi.

'İSTEMİYORUM'

Ümitcan Uygun'dan şiddet gördüğü sırada üst kat komşusunun kendi evinden çektiği Aleyna Çakır'ın ses kaydında, genç kızın, 'Yardım edin diye burada bağırırım. İstemiyorum, defol git! İstemiyorum' şeklinde haykırış ve bağırışları yer alıyor.

KAMU VİCDANI TUTUKLAMA BEKLİYOR!

Müge Anlı ailenin iki avukatının savcılığa Ümit Uygun'un şüpheli sıfatıyla tekrar ifadesinin alınmasını, tutuklanmasını ve kaçma şüphesi nedeniyle yurt dışı yasağı konmasını, Aleyna'ya cinsel saldırı, fuhuşa teşvik etme, yağma gibi maddelerden suç duyurusunda bulunduğu ve dilekçe verdiğini açıkladı. Kamu vicdanının tutuklama beklediğini ama Ümit Can'ın hala tehdit ettiğini hala akıllanmadığını stüdyoya silah sokma derdinde olduğunu söyleyen Müge Anlı, Ümit Can'a meydan okudu.

Müge Anlı, Aleyna Çakır olayında Ümiitcan Uygun'un tehditlerine pabuç bırakmadı! Acılı aile Müge nlı'ya çıkarak kızlarının ölümünün arkasında erkek arkadaşı olan 22 yaşındaki Ümitcan Uygun'un olduğunu iddia etti. Yakın çevrelerince, intihar süsü verilerek cinayete kurban gittiği düşünülen Aleyna Çakır'ın ölümü Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Aleyna Çakır'ın ailesi kızının şüpheli ölümünün aydınlanmasını istiyor. Canlı yayına gelen şiddet ve tehdit iddialarının ardı arkası kesilmezken, Aleyna Çakır'ın eski erkek arkadaşı da konuştu.

Ümitcan Uygun ile eski arkadaş olduklarını söyleyen 24 yaşındaki genç adam, daha önce bir mekanda 'Ümitcan'ın Aleyna'nın bacağına masanın altından bıçak tuttuğunu gördüm' sözleriyle herkesi bir kez daha şoke etti.

'ÖNCE DELİKANLI OLACAKSIN!'

Müge Anlı Ümitcan Uygun'un tehdidine karşılık işte böyle yanıt verdi; 'Arkadaşlarınız arıyor, burada konuşan herkesi tehdit ediyormuşsun! Programa nasıl katılabilirim, içeri nasıl silah sokabilirim diye konuşmalarından bahsediyorlar. Valla istersen yanıl da gel! Bak Allah seni bir kere daha yanıltsın, hani bir kere yanıldın da kızı dövdün canlı yayın yaptın ya, hadi gel! Aslına bakacak olursan o kadar gençsin ki sana da acıyorum! Senin nasıl bu kadar küçük bir yaşam süresi içinde nasıl bunları yapabildiğini aklım ve kalbim almıyor. Annene babana da üzülüyorum. Yapamazsın, hayatta her istediğini yapamazsın! Herkesi tehdit etmeye alışmışsın. Oğlum öyle kadın parası yiyip, tehdit edemezsin, sana kimse pabuç bırakmaz. Önce delikanlı olacaksın! Öyle kadınları çalıştırıp, başka adamların koynuna atıp sonradan da yalandan kıskançlık yapıp üzerine kızların zarflarını alıp öyle başka kadınlarla yiyip... Bak bunun bu toplumdaki adı çok bellidir, hiç de saygı duyulmaz kimse kusura bakmasın!'

'Hala daha tehdit, hala daha gelip orayı basarım burayı basarım, içeriye silah sokabilir miyim falan... Yani demek ki insan akıllanmıyor da. Bir vazo kırarsın, o tarafa gitmekten çekinirsin. Ama burada böyle bir çekinmezlik yok yani anlamak mümkün değil. Oğlum senin öyle 16 yaşında evden kaçan kız arkadaşlarına hiç benzemem bak sen benim gözüme. Demirden korkan trene binmez. Yalnız, yanılmanı tavsiye ederim sana. Allah bir kez daha yanıltsın seni. Öyle tehditlerden falan vazgeç, bir adam ol çık anlat derdini. Bunları hangi kafayla yaptığını anlat. O kız orada neden yatıyordu? Neden dövüyorsun sen kızları bir de gece kulüplerinde çalıştırıp zarflarını alıyorsun?'

Ayda 70 bin lira kazandığını ve bu paraları gece kuluüplerinde harcadığını ,fade eden Ümitcan Uygun, hhakkında ortaya atılan, 'Aleyna'nın ve diğer kız arkadaşlarının ellerinden parasını alıyordu' iddiasını kabul etmediğini, buna ihtiyacı olmadığını ileri sürdü. Ümit Can aylık gelirinin 70.000 TL olduğunu 3 senede 15.000.000 TL parayı eğlence mekânlarda yediğini söylediği aktarıldı.

ALEYNA ÇAKIR'IN ÖLÜMÜ VE SONRASI...

Yakın çevresi tarafından Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen, 3 Haziran'da Ankara'da yaşadığı evinde asılı olarak bulunmuştu. Ailesi Aleyna'nın intihar ettiğine inanmazken sevgilisi Ümit'in şüpheli olabileceğini bildirmişti. Ümit Uygun'un sevgilisi Aleyna Çakır'ı darp ettiği ve bayıldıktan sonra videoya çektiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Aleyna Çakır'ın öldürülmüş olabileceği şüphesi daha da arttı.

OKUMAYA KARAR VERMİŞTİ

Dünkü canlı yayına bağlanan görgü tanıklarının anlattıklarının ardından bugün yeni açıklamalar gelmeye devam etti. Aleyna ile bir dönem aynı gece kulübünde çalışan arkadaşı, Aleyna'nın ailesini korumak için çevresindeki herkese Çocuk Esirgeme Kurumu'nda çalıştığını söylediğini belirtti.

Çalıştığı yerden ayrılmasının ardından Aleyna ile bir mekanda karşılaştığını söyleyen genç kız, Aleyna'nın işten ayrılmaya çalıştığını ve okumaya karar verdiğini söyledi.

'BENİM ELİME DÜŞEN KURTULAMAZ'

Aleyna'nın ölümünün ardından Ümitcan Uygun ile karşılaşan genç kadın, Ümit'in kendisini ve diğer iş arkadaşlarını tehdit ettiğini belirtti. 'Aleyna'yı ben öldürdüm, sizi de öldürürüm' diyen Ümit'in 'Benim elime düşen bir daha kurtulamaz' dediğini söyledi.

'SINIRLARIMI ZORLUYOR, BU KIZI ARTIK ÖLDÜRECEĞİM'

Ümitcan Uygun'un eski iş arkadaşı, yayına bağlanarak Aleyna'yı en son ölümünden bir gün önce gördüğünü söyledi. Aleyna'yı ilk başta Ümit'in eşi olarak tanıdığını söyleyen genç kız, yan yana her gördüğünde Ümit'in Aleyna'yı tartakladığını söyledi. Aleyna'nın ölümünden bir gün önce ikisini yan yana gördüğünü söyleyen görgü tanığı, Ümit'in çok sinirli bir şekilde eve gittiğini, 'Bu kız benim sınırlarımı çok zorluyor, artık onu öldüreceğim' dediğini belirtti.

Bu konuşmadan bir gün sonra Aleyna'nın öldüğünü öğrendiğini söyleyen genç kız, Aleyna'nın asla intihar ettiğine inanmadıklarını duyduklarından beri Ümit'in onu öldürdüğünü düşündüklerini söyledi.

ESKİ SEVGİLİSİ YAYINA BAĞLANDI

Canlı yayına telefonla bağlanan Ümit'in eski sevgilisinin anlattıkları ise adeta kan dondurdu. Ümit'in çektiği fotoğraflarla kendisini tehdit ettiğini ve zorla gece kulüplerinde çalıştırıldığını söyledi. Ümit'ten defalarca öldüresiye dayak yediğini söyleyen genç kız, ölümü göze alıp yanından kaçtığını söyledi.

EVİ BASIP AĞZINA SİLAH SOKTU

Aleyna Çakır'ın 24 yaşındaki ev arkadaşı Selin, dünkü canlı yayında anlattıklarıyla yürekleri sızlattı. Aleyna ile aynı evde yaşadıklarını söyleyen Selin, Ümitcan defalarda evlerine zorla girdiğini, Aleyna'nın üzerindeki tişört nedeniyle ağzına silah soktuğunu söyledi.

'BİR GÜN BENİ ÖLDÜRECEK'

Evine temizliğe giden kadın ise bir gün Aleyna'nın yaşadıklarını kendisine anlattığını ifade etti. Aleyna'nın Ümitcan'dan korktuğunu söyleyen kadın, Aleyna'nın kendisine 'Bir gün beni öldürür abla görürsün' dediğini söyledi.

'ALEYNA'YI ÖLDÜRDÜM SİZİ DE ÖLDÜRÜRÜM'

Aleyna Çakır'ın daha önce birlikte çalıştığı bir görgü tanığının anlattıkları ise kan dondurdu. Ümitcan'ın çalıştıkları yere defalarda gelerek Aleyna'yı darp ettiğini ve zorla parasını aldığını söyleyen görgü tanığı, genç kızın ölümünün ardından Ümitcan'ın yeniden çalıştığı yere geldiğini belirtti.

Çalıştıkları gazinoya eğlenmeye gelen Ümitcan'ı içeri almadıklarını belirten görgü tanığı, Ümitcan'ın kendisini, 'Aleyna'yı öldürdüm, sizi de öldürürüm kimsenin haberi olmaz' diye tehdit ettiğini söyledi.

ÜMİTCAN UYGUN CANLI YAYINA BAĞLANDI

İddiaların odağındaki Ümitcan Uygun canlı yayına telefonla bağlandı. Bu sırada Ümitcan'ın sözleri anne-babayı çileden çıkardı. 'Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum' sözleri sonrası genç kızın ailesi çılgına döndü. Esen çiftinin feryatları herkesi gözyaşlarına boğdu.

TIRNAKLARI ARASINDA ERKEK DNA'SI BULUNDU

Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından yapılan incelemede tırnakları arasında derin dokuya nüfuz edecek kadar derinde bulunan deri artıklarının erkek DNA'sına ait olduğu tespit edildi. Kuvvetli bir mücadele sonucunda bu izlerin ortaya çıktığı stüdyoda ifade edildi.

ADLİ TIP RAPORUNDA KAN DONDURAN DETAY

Dünkü canlı yayına ulaşan Adli Tıp raporunda ise kan donduran detaylar ortaya çıktı. Aleyna'nın asılarak öldüğünü gösteren raporda vücudunda muhtelif darp izlerinin olduğu belirtildi. Ancak Aleyna'nın canlı olarak asıldığını gösteren belirtilerin minimum olduğu ortaya çıktı.

KENDİSİNİ ASTIĞI SÜSÜ VERİLDİ

Raporda yazılanları değerlendiren Adli Tıp Uzmanı Şevki Sözen, Aleyna'nın gördüğü kuvvetli şiddet sonrası bilincini kaybettiği ve ölmüş olabileceği ya da öleceği düşünülerek asılmış olabileceğini belirtti. Kendisini asan insanda olan belirtilerin Aleyna Çakır'da olmadığını belirten Şevki Sözen, kendisini astığı süsü verildiğini, ölmek üzereyken asıldığı yönünde bulgular olduğunu belirtti.