Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın arkasında İsrail mi var?

Lübnan'nın başkenti Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası yangın çıkarken, patlamanın meydana geldiği liman çevresinde çok büyük hasar meydana geldiği belirtildi. Lübnan İsrail tarafından saldırı yapıldığı iddialarını yalanladı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın arkasında İsrail mi var?
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın arkasında İsrail mi var?
Lübnan'ın Başkenti Beyrut'ta patlayıcıların bulunduğu depoda gerçekleşen patlama dünya gündemine bomba gibi düştü. Deponun bulunduğu liman çevresinde büyük hasar meydana geldi. O patlamanın ardında İsrail'in olduğu iddiaları ise Lübnan tarafından yalanlandı. 

YÜZLERCE YARALI VAR

Lübnan Kızılhaç Örgütü, başkent Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını duyurdu.

Kızılhaç Örgütü yetkililerinden Georges Kettaneh, yaptığı açıklamada, patlama nedeniyle yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti. Patlamada ölülerin de olduğunu aktaran Kettaneh, sayı hakkında herhangi bir detay vermedi.

Öte yandan Lübnan Kızılhaç Örgütü, twitter hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, kendi bünyesinde ve ülkenin farklı bölgelerinde bulunan tüm ambulansların Beyrut'ta gönderildiği bilgisini paylaştı.

Lübnan Hizbullahbaşkent Beyrut'taki patlamanın kaynağının, İsrail tarafından kendilerine ait silah depolarına yönelik gerçekleştirilen bir saldırı olduğu iddiasını yalanladı.

Hizbullah'a yakın kaynaklar ülkenin yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut'taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

 EN AZ 10 ÖLÜ

Lübnan'ın başkenti Beyrut liman bölgesinde bulunan bir depoda meydana gelen şiddetli patlamayla sarsıldı. Patlamanın ardından bilanço netleşmeye başladı. Lübnan güvenlik ve sağlık kaynaklarına göre şu ana kadar 10 kişinin cansız bedenleri hastanelere ulaştı. Patlamanın etkisiyle bölgedeki binaların camları kırıldığı, bazılarının balkonlarının çöktüğü ifade edildi. Ayrıca çok sayıda kişinin de patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan parçalar ve enkaz nedeniyle yaralandığı aktarıldı. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında meydana gelen patlamada hükümet binasının da zarar gördüğü belirtildi.