Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı konseri

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Komutanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Armoni Mızıkası Komutanlığı tarafından Zafer Bayramı’na özel konser veriliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı konseri
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Komutanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ve Armoni Mızıkası Komutanlığı tarafından Zafer Bayramı'na özel konser veriliyor. Ülkede her ne yapılsa muhalefet etmeyi adet edinen kesim, günler öncesinden 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlanmayacağı iddiasıyla ortalığı ayağa kaldırmaya çalışmıştı. Fakat gündüzden beri devam eden etkinlikler sonrası bizzat Külliye'de gerçekleşen görkemli konser neredeyse tüm kanallar tarafından canlı yayınlanıyor.

Konser, Cumhurbaşkanlığı ve İletişim Başkanlığı'nın YouTube kanalları ve sosyal medya hesapları ile televizyon kanallarından canlı yayınlanıyor.

Konserin ardından İletişim Başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinde 300 insansız hava aracı (İHA) ile '30 Ağustos Zaferi' temalı ışık gösterisi düzenlenecek.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'ndaki kenetlenmesi, seferberliği, mücadelesi ve zaferini simgeleyen figürler, görsel anlatımla gökyüzüne yansıtılacak.

DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZLERİNDE 30 AĞUSTOS ZAFERİ
İletişim Başkanlığının Bursa, Çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır olmak üzere 7 ilde kurduğu Dijital Gösterim Merkezleri de '30 Ağustos Zaferi' temasıyla ziyaretçileri ağırlayacak.


30 Ağustos Zaferi'nin anlam ve önemini unutturmamak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde milletin verdiği mücadele, görsel teknolojiler kullanılarak dijital ortamda sergilenecek.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Zafer Bayramı konseri

Sinematik ses sistemi eşliğinde üç boyutlu resim (hologram), 360 derece video ve video haritalama (mapping) teknikleriyle 30 Ağustos Zaferi'nin anlatılacağı merkezlerde, görme engelliler için görme engelli yolu, işitme engelliler için işaret diliyle anlatım imkanı da bulunuyor.