Hayat Eve Sığar uygulamasında yeni özellik!

Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamasında Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni bir özelliğin geleceğini duyurdu.

Hayat Eve Sığar uygulamasında yeni özellik!
Hayat Eve Sığar uygulamasında yeni özellik!
Hayat Eve Sığar uygulamasına yeni bir özellik geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar toplu mekanlardaki karekodu okutarak yakın zamanda temas edilip edilmediği bilgisine ulaşabilecek. 

Koca yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; 

'Teknolojinin gücünden yararlanmak isteyen her yurttaşımızın heyecan duyacağı haber vereceğiz. Bakanlığımız hes adlı mobil uygulama geliştirmişti. Şu anda pilot bölge olan Kırıkkale'de denenen bu özellik ay sonunda tüm yurtta hizmete gidecek. Gittiğiniz toplu mekanlarda kare kod uygulamasıyla size bilgi verecek. Yakın tarihte orada kovid hastası veya temaslı bulunmuş mu veya bulunuyor mu onu öğreneceksiniz.

Hes kodu üreten vatandaş sayısı 25 milyonu geçti. Hastalığı veya teması sebebiyle izolasyonda olması gereken 95 bin kişinin kuralı ihlal ederek uçak, tren, otobüse binmeye çalıştığını bu uygulamayla tespit ettik, engelledik.

Ev izolasyonları da hes adlı mobil uygulamayla denetlenmektedir. Eksikler, yanlışlar elbette olacaktır. Geçen haftalar içinde bazı şehirlerimizde hatalardan kaynaklanan şikayetleri aldık. İnsanlar yorulabilir, insan kaynaklı sorun tespit ettiğimiz yerlerde değişikliklere gittik, altyapımızı güçlendirdik.'