Filistin'de İsrail ile anlaşan BAE'ye tepki!

İsrail ile imzalanan anlaşma nedeniyle binlerce Filistinli, Cuma namazının ardından protesto gösterisi düzenledi. Gösterilerde Muhammed bin Zayed’in fotoğrafı da ateşe verildi.

Filistin'de İsrail ile anlaşan BAE'ye tepki!
Filistin'de İsrail ile anlaşan BAE'ye tepki!
ABD Başkanı Donald Trump dün, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) “ilişkilerini tamamen normalleştirmek” için anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Yapılan bu açıklamanın ardından milyonlarca müslüman ve İsrail karşıtı gayri müslimler anlaşmaya tepki gösterdi.

Filistin'de protesto

Batı Şeria ile Gazze Şeridi'nde cuma namazı sonrası meydanlara dökülen binlerce Filistinli Müslüman, BAE ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid'i protesto etti.

Üzerine çarpı işareti atılmış Muhammed Bin Zayid'in posterlerini taşıyan göstericiler, ABD, İsrail ve BAE aleyhine sloganlar attı.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş, gösteride bir konuşma gerçekleştirdi.

Halid el-Batş, “Normalleşme, Allah'a ve Resulü'ne ihanettir, tarihi sorumluluktan vazgeçmektir.” dedi.

Batş, Gazze ve tüm Filistin'in, BAE tarafından yapılanı reddettiğini ve kınadığını söyledi.

Halid el-Batş'ın yanı sıra, gösteride konuşma yapan Hamas liderlerinden Muşir el-Mısri ise normalleşmeyi savunanların sadece kendilerini temsil ettiklerini belirtti. Muşir el-Mısri, “Mevki ve makamlarını korumak için işgal devletine doğru koşuyorlar. Ancak bunları kaybetmekten kurtulamayacaklardır. Onların tüm malları, makamları, petrolleri Filistinli bir çocuğun akan bir damla kanına değmez.” dedi.

Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu anlaşmayı “tarihi” olarak nitelemişti.