FETÖ'nün finansörü Ali Katırcıoğlu'nun kirli oyunları belli oldu

FETÖ’nün önemli finansörlerinden biri olan ve ‘Kervancı Ali’ diye bilinen Ali Katırcıoğlu’nun örgütün bankasını kurtarmak için yaptığı kirli oyunları ortaya çıktı.

FETÖ'nün finansörü Ali Katırcıoğlu'nun kirli oyunları belli oldu
FETÖ'nün finansörü Ali Katırcıoğlu'nun kirli oyunları belli oldu
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün finansörü görevinde olan ve finans yapılanması soruşturmasında firari olarak aranan Ali Katırcıoğlu'nun Bank Asya'yı kurtarmak için çalışanlarına yaptığı ihanet ortaya çıktı!

İki oğluyla (Mustafa Talat ve Abdullah Katırcıoğlu) birlikte yurt dışına kaçan Katırcıoğlu ile şirket ortağı 8 kişiye dava açıldı.

İddianamede Ali Katırcıoğlu'nun Kaynak Holding ortaklarından biri olduğu, Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde FETÖ'ye ait önemli bir nokta olan Nizamiye Medresesi'ni yaptırdığı eklendi. Milyonlarca doları oğlu Mustafa Talat'ın Güney Afrika'daki hesapları üzerinden kaçıran Katırcıoğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm mal varlığına tedbir konulduğu belirtildi.

FETÖ'nün finansörü Ali Katırcıoğlu'nun kirli oyunları belli oldu

29 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 8 şirket ortağı ise savunmalarında suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanıklardan biri olan Mehmet Demircan mahkemedeyken, 'Ali Katırcıoğlu kayınpederimdir. 'Kervancı' lakabını kullandığını duymadım. Kayınpederim, Nizamiye Medresesi'ni yaptırmıştır. Türkiye'yi dışarıda tanıtmak için yaptırdığını düşünüyorum' açıklamalarında bulundu.

Katırcıoğlu'nun ev hapsindeki kızı Fatma Nuray Demircan ise 'Aileden geride ben kaldığım için Türkiye'de sanık olarak yargılanıyorum' dedi. Örgütün önde gelen isimlerinden Ahmet Kirmiç, Hidayet Karaca, Süleyman Titik ile üzerine kayıtlı telefon hattından yapılan görüşmeleri kendisinin yapmadığını söyleyen Demircan, telefon hattını eşinin ve çocuklarının kullandığını ifade etti. Ayrıca FETÖ'nün Pensilvanya'da yer alan malikanesinin arsasını babası Ali Katırcıoğlu'nun aldığı konusunda bilgisi olmadığını da dile getirdi.

FETÖ'nün finansörü Ali Katırcıoğlu'nun kirli oyunları belli oldu

'BANK ASYA'YA PARAYI YATIRIN DEKONTU GETİRİN'

Diğer bir sanık Yılmaz Demirtaş da şirketin şoförlüğünü yaptığını belirterel, 'Ali Katırcıoğlu tarafından tüm çalışanlara 100'er TL verildi. Bank Asya'ya yatırmamızı ve yatırdıktan sonra dekontunu getirmemizi istedi. Ali beyin 2015 senesinde yurt dışına çıktığını biliyorum ancak nereye gittiğini bilmiyorum. Yurt dışına giderken Ali beyi ben taşımadım, çocukları taşımış olabilir. Sembolik olarak bizi şirket ortağı yaptılar' açıklamalarında bulundu. Davada yer alan diğer sanıklar da Katırcıoğlu'nun, üzerindeki sorumluluğu çalışanları üzerine dağıtmak için kendilerini şirkete ortak gösterdiklerini ifade ettiler.