Aşık Veysel Ortaokulu öğrencileri atıkları sanata dönüştürdü

Aşık Veysel Ortaokulu öğrencileri “Make Art Not Waste!” isimli çevre projesiyle atıkları sanata dönüştürdü.

Aşık Veysel Ortaokulu öğrencileri atıkları sanata dönüştürdü
11 Ülke ve 56 üyenin yer aldığı “Atık Üretme Sanata Dönüştür!”, “Make Art Not Waste!” isimli çevre ve geri dönüşüm projesi kapsamında Aşık Veysel Ortaokulu'ndan 2 öğretmen ve 10 öğrenci aktif olarak görev aldı.

Özveriyle çalışarak öğretmenleri tarafından verilen görevleri en kısa sürede başarıyla yerine getiren Aşık Veysel Ortaokulu öğrencileri, aynı zamanda proje ortağı olan diğer okulların öğrencileriyle de ortak çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar bütün üyelere açık şekilde eTwinning platformu üzerinde yayınlandı. 

Pandemi süreci ile uzaktan eğitime geçilmesinin ardından velilerimizin de büyük desteği ile projemiz uzaktan eğitim kapsamında sürdürüldü ve Proje çalışmalarımız bu süreçte öğrenci motivasyonuna olumlu katkılar sağladı.

Proje kapsamında Her türlü atık malzemeden 2 ve 3 boyutlu sanatsal çalışmalar yaparak atıklara dikkat çekildi. Yapılan çalışmalardan bir de e-book oluşturuldu.

Sesli e-book için link:
https://www.storyjumper.com/book/read/83731725/5ec433a224bb2#

Ayrıca proje sonu sergisi online olarak hazırlanmıştır.

Sergi linki:
https://www.emaze.com/@AOWRRQOZF/make-art-not-waste

Projemizde bulunan işitme engelli ve özel eğitim öğrencileriyle ortak çalışmalar yapmak öğrencilerimiz için farkındalık oluşturdu. Ayrıca 2 Azerbeycan ortağımız projemize ayrı bir güzellik katmış ve öğrencilerimizin kültürler arası etkileşimine katkı sağladı.

Aşık Veysel Ortaokulu aktif olarak yürütmekte olduğu eTwinning projeleri ile bulunduğu bölgede fark yaratıyor.

Aşık Veysel Ortaokulu öğrencileri atıkları sanata dönüştürdü