Mit mensuplarını deşifre eden Oda tv davası başlıyor! Adliyeden canlı!

Mit mensuplarını deşifre eden Oda tv çalışanları bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Mit mensuplarını deşifre eden Oda tv davası başlıyor! Adliyeden canlı!
Mit mensuplarını deşifre eden Oda tv davası başlıyor! Adliyeden canlı!
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Manisa Muhabiri Hülya Kılınç MİT şehidini ifşa suçuyla 4 aydır tutukluydu. Odatv mensupları bugün ilk kez duruşmaya çıkıyor.

Duruşma başlamadan önce Çağlayan'dan Adliyesi önünde Odatv'nin gerçekleştirdiği bu skandala destek olmak için bir basın açıklaması yapıldı. Bu açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, HDP Milletvekili Hüda Kaya, HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Halkevleri Genel Başkanı Nuri Günay, SOL Parti Yöneticisi Alper Taş, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu gibi isimler katıldı.

Yapılan basın açıklamasında gerçekleştirilen ifşa olayının 'gazetecilik' olduğu iddia edildi. Libya'da görev yaparken şehit olan MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşları ile faaliyetlerinin ifşa edilmesiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı harekete geçmişti. 

FETÖ İLE AYNI YÖNTEM İZLENMİŞ!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesi, dava konusu olayın anlatımıyla başlıyor. Dava konusu olayda FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpası ile aynı yöntemin izlendiğine dikkat çekilerek, şüphelilerin eylemi “organize bir şekilde gerçekleştirdikleri” belirtiliyor. Şüphelilerin eylemiyle Türkiye'nin dış ve iç siyasal yararları ile güvenliğinin hedef alındığı değerlendirilmesi yapılıyor. MİT Başkanlığı'nın suç duyurusuna da yer verilen iddianamede, soruşturma sürecinde yürütülen dezenformasyon faaliyetleri başlığı da yer alıyor.

Şüpheliler hakkında, TCK 329/1 ve MİT Kanunu 27’nci maddelerinde yeralan “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama, istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlarından yargılama yapılacak. TCK 329’ncu maddesinde “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklayan kimseye beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir”, MİT Kanunu 27’nci maddesinde ise “MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir” düzenlemesi yer alıyor.