Çin için ürküten iddia: Her gün 2 bin ceset yaktılar!

ABD'li bilim insanlarından Çin'deki koronavirüs vakalarına ilişkin ürküten bir iddia geldi. Bu iddiaya göre, Çin'deki Kovid-19 vakaları açıklandan 14 kat fazla olabilir. ABD'li bilim insanları buna kanıt olarak da sadece 700 ölüm açıklanan şubat ayında Vuhan'daki 86 krematoryumda her gün 800 ile 2000 arasında cesetin yakıldığına ilişkin veriyi gösterdiler.

Çin için ürküten iddia: Her gün 2 bin ceset yaktılar!
Çin için ürküten iddia: Her gün 2 bin ceset yaktılar!
Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde başladı. Çin sert önlemlerle salgını ülke içinde bastırmış gözüküyordu. Ancak virüsün diğer ülkelerdeki etkileri görüldüğünde Çin'in açıkladığı rakamların doğruluğu sorgulanmaya başlandı.

8.5 milyonu aşkın vaka, 450 bini aşkın ölüme yol açan virüsün 1,5 milyarlık Çin'de sadece 83 bin kişiyi etkilemesi ve sadece 4 bin 634 kişinin ölümüyle sonuçlanması hiç inandırıcı bulunmadı doğal olarak.

NTV'nin haberine göre; Washington Üniversitesi, Ohio Devlet Üniversitesi ve ABD'li iletişim şirketi AT&T ortaklığında yapılan bir çalışmada Çin'deki gerçek vaka sayıları sorgulandı.

Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, Vuhan’da şubat ayının ortasında resmi olarak açıklanan toplam 700 ölünün aksine, 24 saat boyunca tam kapasiteyle çalışan 86 krematoryumda günde 800 ila 2000 arasında cesedin yakıldığını ifade edildi.

Bilim insanları bu verilere dayanarak, açıklanan rakamın gerçeği yansıtmadığını ve bu dönemde binlerce ölümün gerçekleştiğini ileri sürdü.

"VUHAN’DA 36 BİN KİŞİNİN ÖLMÜŞ OLABİLİR"

23 Mart’ta ise ölülerin yakıldığı cenaze evlerinin on binlerce 'ölü küllerinin saklandığı' vazo siparişi aldığı belirtildi. Bu esnada ise Çin’de açıklanan toplam ölü sayısının sadece 2 bin 534 olması şüpheleri daha da artırıyor.

ABD’li araştırmacılar krematoryumlardaki ölümlere ve cenaze siparişlerini değerlendirdiklerinde yalnızca Vuhan’da 36 bin kişinin ölmüş olabileceği iddiasında.

Araştırmayı yöneten Dr. Mai He bu şüpheye ilişkin, “Tahminlerimiz 23 Mart’tan bu yana krematoryumda yapılan işlemlere ve cenaze evi siparişlerine dayanıyor. Yaptığımız hesaplamalarda ülkedeki gerçek ölüm rakamlarının resmi olarak açıklanandan 14 kat fazla olabileceğini gördük” ifadesini kullandı.