Koronavirüsü dünyanın başına bela eden Çin akıllanmayacak! Bakın bu kez ne yediler...

Dünya düzenini yerle bir eden yeni tip koronavirüsün sıfır noktası olan Çin akıllanmıyor. Vahşi hayvanların tüketilmesiyle yayılan koronavirüsün merkezi Çin hala bu hayvanları tüketmeye devam ediyor...

Koronavirüsü dünyanın başına bela eden Çin akıllanmayacak! Bakın bu kez ne yediler...
Koronavirüsü dünyanın başına bela eden Çin akıllanmayacak! Bakın bu kez ne yediler...
Dünyayı kasıp kavuran Corona Virüsü (Covid-19) salgının başladığı Çin'in Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayıs'ta yasaklandı. Ülkenin bazı kentlerinde kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediyor.

Vuhan şehrinde vahşi hayvan satan bir markette başladığı belirtilen Corona Virüsü nedeniyle hükümetin açıkladığı yasaklara rağmen ülkenin Guangzhou şehrinde yer alan Xihua Farmer's Market adlı ıslak pazarda kurbağa ve kaplumbağa satılmaya devam ediliyor.

Pazarda canlı karideslerin de açık bir şekilde satıldığı görüntülenirken, satıcıların müşteri taleplerine göre canlı akrep satmaya da istekli oldukları ifade edildi.

Çin hükümeti; kaplumbağa, kurbağa, yılan ve akrep gibi çoğu hayvanın satışını Şubat'ın sonlarından itibaren yasaklamıştı ancak hükümetin satılabilecek 'vahşi hayvanlar' listesini revize ettiği belirtildi. Tam listenin en erken Mayıs ortasına kadar kesinleşmesi beklenirken o zamana kadar vahşi hayvanların satılmaya devam edilebileceği tahmin ediliyor.

1 MAYIS'TA YASAKLANMIŞTI
Dünyayı kasıp kavuran Corona Virüsü (Covid-19) salgının başladığı Çin'in Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayısta yasaklandı. Alınan yasak kararının ardından kentin kedi ve köpek eti tüketiminin yasak olan Çindeki ilk kent olmuştu.