Esenboğa Havalimanı Salgın Sonrası İlk İç Hat Uçuşunu Karşılayacak
Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle 28 Mart’ta durdurulan uçak seferleri 1 Haziran’da yeniden başlayacak. Bu kapsamda Ankara Esenboğa Havalimanı’nda salgın sonrası ilk iç hat uçuşu içi yapılan hazırlık görüntülendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Hayat Eve Sığar projesine uygun olarak yolcuların iç hat uçuşlarına kabulü, kişiye özel üretilen HES kodu ile sağlanacak. Yolcuların ilgili uygulamaya girerek 24 saat öncesinde kayıt oluşturacak. Biletleme esnasında ve havalimanlarında yapılacak HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcular uçuşa kabul edilmeyecek. Ayrıca uçağa biniş ve inişler sıralı şekilde olacak, uçak içerisine el çantası dışında bagaj alınmayacak.
İstanbul Havalimanından Ankara seferinin yanı sıra saat 14.10’da İzmir’e, 11.15’de Antalya’ya ve 13.00’de Trabzon’a da sefer yapılacak. 1 Haziran sonrasında bütün havalimanlarında da uçuşların kademeli olarak başlayacak.
